Optional, visinele se pot insiropa in 3 linguri de rom si se lasa sa stea 15-20 minute.
Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de 24x24 cm.
Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga cu mixerul mergand untul maroniu racorit, kefirul, vanilia si coaja de lamaie sau portocala.
Separat se cerne faina cu praful de copt si sarea si se adauga in amestecul de oua. Se mesteca usor pana cand este incorporat, fara a se mesteca prea mult.
Se toarna compozitia in tava pregatita. Visinele se scurg si se apasa in aluat din loc in loc.
Se baga tava in cuptorul incins si se coace aprox 30 minute, pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iasa afara curata.
Se lasa sa se raceasca, se taie cubulete si se pudreaza cu zahar.
Comentarii:
Frumos