Prajitura cu foi din suc de rosii

Desert
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Crema:

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au iesit 3 foi, mai maricele); se intind foi care se coc pe dosul tavii, nu foarte mult (la cuptorul meu au mers cam 12 minute, daca le lasam mai mult se maroneau prea tare).
  • Pentru crema se freaca margarina cu zaharul; se adauga treptat fiertura de gris, facuta din cele 4 linguri de gris si apa, se amesteca; se aromatizeaza cu vanilie si zeama de lamaie.
  • Se ung foile cu crema ; se poate glazura, daca se doreste.pun peste prajitura un fund de lemn; o tai a doua zi. De ceva vreme fac aceasta prajitura la sarbatori, impreuna cu prajitura pe care o cunosc sub denumirea Mimoza .
    Presupun ca e o reteta destul de cunoscuta, dar e una din preferatele mele.

Punctează această reţetă

CClub43ers

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Pacat ca ai renuntat la stratul de gem din caise;el da noblete si savoare deosebita prajiturii;in rest e bine

abuz

anonymous

E foarte buna

abuz

anonymous

Buna buna buna

abuz

anonymous

O prajitura excelenta.

abuz

anonymous

Imi place

abuz