Prajitura cu foi din suc de rosii
Ingrediente
4
Crema:
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au iesit 3 foi, mai maricele); se intind foi care se coc pe dosul tavii, nu foarte mult (la cuptorul meu au mers cam 12 minute, daca le lasam mai mult se maroneau prea tare).
- Pentru crema se freaca margarina cu zaharul; se adauga treptat fiertura de gris, facuta din cele 4 linguri de gris si apa, se amesteca; se aromatizeaza cu vanilie si zeama de lamaie.
- Se ung foile cu crema ; se poate glazura, daca se doreste.pun peste prajitura un fund de lemn; o tai a doua zi. De ceva vreme fac aceasta prajitura la sarbatori, impreuna cu prajitura pe care o cunosc sub denumirea Mimoza .
Presupun ca e o reteta destul de cunoscuta, dar e una din preferatele mele.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: