Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au iesit 3 foi, mai maricele); se intind foi care se coc pe dosul tavii, nu foarte mult (la cuptorul meu au mers cam 12 minute, daca le lasam mai mult se maroneau prea tare).
Pentru crema se freaca margarina cu zaharul; se adauga treptat fiertura de gris, facuta din cele 4 linguri de gris si apa, se amesteca; se aromatizeaza cu vanilie si zeama de lamaie.
Se ung foile cu crema ; se poate glazura, daca se doreste.pun peste prajitura un fund de lemn; o tai a doua zi. De ceva vreme fac aceasta prajitura la sarbatori, impreuna cu prajitura pe care o cunosc sub denumirea Mimoza . Presupun ca e o reteta destul de cunoscuta, dar e una din preferatele mele.
Comentarii:
Pacat ca ai renuntat la stratul de gem din caise;el da noblete si savoare deosebita prajiturii;in rest e bine
E foarte buna
Buna buna buna
O prajitura excelenta.
Imi place