Petitchef

Prajitura cu crema de nuca si rom

Desert
8 porții
30 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Aluatul: 1 pahar de zahar tos se caramelizeaza pe foc.Cand s-a topit toata cantitatea de zahar, se stinge cu un pahar (~200 ml) de apa, calduta, cu extrem de mare atentie, pentru ca sare.Se da la racit.
  • Un ou intreg se freaca cu 250g zahar pana se albeste, apoi se adauga 250 ml ulei ca la maioneza.
  • Se pune o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu stins cu putin lapte si se adauga siropul de zahar ars si faina cat cuprinde pana se face coca (aproape 1 kg) + esente.Cantitatea de faina depinde de marimea paharului de apa folosit la stingerea siropului de zahar ars.
  • Se imparte coca in 3 foi care se coc pe dosul tavii tapetate cu hartie de copt sau cu faina.Cuptorul sa fie incalzit in prealabil.
  • Crema: peste 250 g - 300 g (depinde cat de multa crema va place - mie imi place cu mai multaaaa) se toarna lapte cat sa le inmoaie.La cele 300g de nuci macinate ale mele au intrat cam 300 ml lapte.Se pune esenta de vanilie, si 6-8 linguri zahar. Se fierb timp de cateva minute, pana se ingroasa compozitia.Cand se raceste, se amesteca cu 300g unt.
  • Siropul: o cana de apa se fierbe cu o cana de zahar (este necesar ca unitatea de masura sa fie identica ), cu coaja de lamaie si esente de vanilie si rom.Se da in clocot.Toata operatiunea n-ar trebui sa dureze mai mult de 20 minute.
  • Asamblarea: Se pune o foaie pe o tava sau un blat suficient de mare, apoi se insiropeaza, fara sa exagerati prea tare .Se toarna jumatate de crema.Se aseaza cea de-a doua foaie, se insiropeaza, se pune crema ramasa, apoi ultima foaie, care se insiropeaza la randul ei.Se lasa cateva ore/peste noapte sa se mai inmoaie.Mentiune: tava mea e destul de mare, estimez ca e 25 x 45 cm.Ies multe prajiturele.

Rețete inrudite

YouTube

Prajitura la cana


Poze

Prajitura cu crema de nuca si rom
Prajitura cu crema de nuca si rom - poza 2
Prajitura cu crema de nuca si rom - poza 3
Prajitura cu crema de nuca si rom - poza 4
Prajitura cu crema de nuca si rom - poza 5
Prajitura cu crema de nuca si rom - poza 6
Prajitura cu crema de nuca si rom - poza 7

Întrebări:




Comentarii (22):

21/02/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/01/2014

Im lace foarte mult
bcghdycje
fjfhhryhv
cjfgthgfyvgrhf
ghfftgvcbygduwstdequbdyqgdu
9677575
i47r7r
\rivujr

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
22/12/2013

Foarte buna , o sa o fac de Craciun :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/08/2017

Vindeti deja gatita?

(0) (0) Abuz
30/09/2015

Poate ar fi buna...dar cu jumate de kg de zahar...nici nu are rost sa mai salvez reteta

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 27/09/2015

Pacat ca nu e inteligibila !!!!!

(0) (0) Abuz
10/02/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
05/02/2014

E buna

(0) (0) Abuz
09/01/2014

Fff.buna

(0) (0) Abuz
23/12/2013

O prajitura extra...

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează