Pentru o prajitura coapta intr-o forma rotunda de 22 cm aproximativ:
Preparare
Ungeti forma cu unt topit. Amestecati 2 oua cu 100 g zahar, sarea, pana cand volumul se dubleaza si devine ca o crema. Adaugati restul de unt topit, smantana lichida, amestecati pana compozitia se omogenizeaza. Amestecati faina cu praful de copt, dupa care puneti in compozitie, continuand sa amestecati, pana devine omogen. Rezulta un aluat lichid. Separat amestecati branza cu restul de zahar, zaharul vanilat si un ou. Branza am lasat-o destul de uscata. Preancalziti cuptorul la 180°C. Puneti in forma compozitia cu branza, pe un strat si apoi acoperiti si egalizati cu compozitia cu faina. Puneti in cuptor 45 minute, incercati cu scobitoarea daca iese uscata si lasati prajitura sa se raceasca in cuptorul cald. Dupa ce sa racit, demulati si pudrati cu zahar.
Nu stiu daca aceasta prajitura este desteapta, dar stiu ca a fost buna din cauza ingredientelor utilizate. In plus este o reteta simpla de realizat , amestecam ingredientele si apoi le punem la copt. Daca trebuie sa numim o prajitura inteligenta pentru ca are un aluat lichid, ar trebui sa numim si altele. In fine, voi scrie reteta asa cum am facut-o eu...
Comentarii (53):
O prajitura buna si usor de preparat :)
Naspa
**** Scuză-mă dar, smântâna se mai găsește și-n altă stare înafară de cea lichidă ??? :) Gabriel
Mi-a plăcut această rețetă și măine o voi încerca. Abia aștept s-o gust...
A iesit grozava si destul de repede am pregatit-o. Multzumesc!
Prajitura buna si usor de facut, o voi incerca cu siguranta.
Simplu,usor si aromat...bravo
Smantana lichida este diferita de smantana obisnuita.
Simplu, bun, autentic, adicä genial
O prajitura f buna!