Pt blatalbusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat si se bate bine pana se topeste, se adauga pe rand galbenusurile, apoi uleiul si apa.se omogenizeaza bine apoi se adauga faina, praful de copt si cacao si se amesteca usor cu o lingura.se toarna compozitia in tava si se coace.
Pt bezeaalbusurile se bat spuma, se adauga zaharul si bate bine pana se formeaza o spuma tare ce nu curge, se adauga nuca macinata si fainase coace la foc mare pentru 10 minute, apoi se da focul la minim si se lasa pana se rumeneste frumos si se usuca bezeaua.pt cremase mixeaza untul cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile si nessul dizolvat in 2 linguri de apa si esenta de rompt crantzprima data se pregateste o tava sau un capac pe care vom intinde crantzul si anume o ungem bine cu ulei.zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeazase trage cratita deoparte, se pune nuca, se amesteca bine si se intinde in tava pregatita.se lasa sa se raceasca, se desprinde de pe tava se pune intr-o punga si se piseaza cu ciocanelul de snitele.
Pt asamblareblatul se unge cu jumatate de crema, se pune bezeaua, se unge cu restul de crema si s epresara crantzul.
Comentarii:
F F foarte buna