Din când în când, îmi place să iau rețete clasice, iubite de mulți pofticioși și să le personalizez puțin, pentru a încerca combinații noi. Aceasta a fost un succes!
- Dați merele pe răzătoarea mică și puneți pe foc mediu împreună cu zahărul; - Adăugați scorțișoara măcinată; - Lăsați să fiarbă, amestecând des, pentru aprox. 20 de minute; - Când merele sunt pătrunse, luați de pe foc și transferați într-un bol, apoi mixați compozitia până ce merele devin mai cremoase, apoi lăsați să se răcească;
- Separat, mixați bine ouăle cu sarea, apoi adăugați laptele și mixați din nou; - Începeți să ingrosati compoziția, adăugând treptat făina, împreună cu praful de copt;
- După ce încorporați, adăugați peste altuat merele mixate și amestecați bine, până devine omogen;
- Într-o tigaie teflonată tapetată foarte puțin cu ulei (luați surplusul de ulei cu un șervețel), începeți să prăjiți clătitele;
- Eu le-am făcut cu diametrul de aproximativ 7 cm, pentru că le-am montat în cercurile de patiserie;
Crema de Mascarpone
- Amestecați brânza mascarpone cu smântâna lichidă; - Adăugați zahărul pudră și mixați bine, până se dizolva și până obțineți o textură cremoasă; - Montați clătitele ca un tort și decorați după bunul plac.