O reteta care combina aluatul de foietaj, crema de patiserie si caise in sirop ... ORANAIS!
O reteta foarte usor de facut si perfecta pentru micul dejun, brunches, deserturi si gustari. Datorita simplitatii acestei retete si a explicatiilor pas-cu-pas, nu ezitatii sa faceti aceste Oranais impreuna cu copiii vostri!
Crema de patiserie : Puneti laptele sa fiarba cu batonul de vanilie taiat in jumatate Frecati galbenușul de ou cu zahar, pana cand amestecul devine alb si cremos. Adaugati amidonul si amestecati bine.
Cand laptele fierbe, se adauga treptat la amestecul anterior si se pune in cratita.
Puneti la foc mediu, amestecand constant. Luati cratita de pe foc, acoperiti crema cu folie de plastic (folia trebuie sa atinga crema pentru a preveni formarea unei pelicule). Se lasa sa se raceasca bine.
Taiati aluatul de foietaj pentru a avea 4 dreptunghiuri de aceeasi marime. Aplicati crema de patiserie rece, in diagonala, pe fiecare triunghi.
Asezati 3 jumatati de caise pe crema, apoi pliati ambele capete de aluat peste caise.
Aplicati ou batut pe fiecare oranais si presarati cu zahar pudra.