Petitchef

Oranais

O reteta care combina aluatul de foietaj, crema de patiserie si caise in sirop ... ORANAIS!
O reteta foarte usor de facut si perfecta pentru micul dejun, brunches, deserturi si gustari. Datorita simplitatii acestei retete si a explicatiilor pas-cu-pas, nu ezitatii sa faceti aceste Oranais impreuna cu copiii vostri!

Desert
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Creme patiserie:

Preparare

  • Etapa 1 - Oranais
    Crema de patiserie :
    Puneti laptele sa fiarba cu batonul de vanilie taiat in jumatate
    Frecati galbenușul de ou cu zahar, pana cand amestecul devine alb si cremos. Adaugati amidonul si amestecati bine.
  • Etapa 2 - Oranais
    Cand laptele fierbe, se adauga treptat la amestecul anterior si se pune in cratita.
  • Etapa 3 - Oranais
    Puneti la foc mediu, amestecand constant. Luati cratita de pe foc, acoperiti crema cu folie de plastic (folia trebuie sa atinga crema pentru a preveni formarea unei pelicule). Se lasa sa se raceasca bine.
  • Etapa 4 - Oranais
    Taiati aluatul de foietaj pentru a avea 4 dreptunghiuri de aceeasi marime. Aplicati crema de patiserie rece, in diagonala, pe fiecare triunghi.
  • Etapa 5 - Oranais
    Asezati 3 jumatati de caise pe crema, apoi pliati ambele capete de aluat peste caise.
  • Etapa 6 - Oranais
    Aplicati ou batut pe fiecare oranais si presarati cu zahar pudra.
  • Etapa 7 - Oranais
    Coaceti 20 minute la 180°C.
  • Etapa 8 - Oranais
    Gata!


Poze

Oranais
Oranais - poza 2
Oranais - poza 3
Oranais - poza 4

Întrebări:

Se pot folosi si alte fructe? Ce fructe anume. Multumesc

Răspuns:

Reteta originala e cu caise, dar puteti incerca cu prune, piersici sau ce alte fructe vreti






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Clafoutis de caise
Clafoutis de caise
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Panna cotta cu caise
Panna cotta cu caise
5 porții
8 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Foietaj de halloween
Foietaj de halloween
5 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează