Oranais

Desert
Foarte ușor
50 min

O reteta care combina aluatul de foietaj, crema de patiserie si caise in sirop ... ORANAIS! O reteta foarte usor de facut si perfecta pentru micul dejun, brunches, deserturi si gustari. Datorita simplitatii acestei retete si a explicatiilor pas-cu-pas, nu ezitatii sa faceti aceste Oranais impreuna cu copiii vostri!

Ingrediente

4

Creme patiserie:

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Oranais - Preparare etapa 1Crema de patiserie :
    Puneti laptele sa fiarba cu batonul de vanilie taiat in jumatate
    Frecati galbenușul de ou cu zahar, pana cand amestecul devine alb si cremos. Adaugati amidonul si amestecati bine.
  • Oranais - Preparare etapa 2Cand laptele fierbe, se adauga treptat la amestecul anterior si se pune in cratita.
  • Oranais - Preparare etapa 3Puneti la foc mediu, amestecand constant. Luati cratita de pe foc, acoperiti crema cu folie de plastic (folia trebuie sa atinga crema pentru a preveni formarea unei pelicule). Se lasa sa se raceasca bine.
  • Oranais - Preparare etapa 4Taiati aluatul de foietaj pentru a avea 4 dreptunghiuri de aceeasi marime. Aplicati crema de patiserie rece, in diagonala, pe fiecare triunghi.
  • Oranais - Preparare etapa 5Asezati 3 jumatati de caise pe crema, apoi pliati ambele capete de aluat peste caise.
  • Oranais - Preparare etapa 6Aplicati ou batut pe fiecare oranais si presarati cu zahar pudra.
  • Oranais - Preparare etapa 7Coaceti 20 minute la 180°C.
  • Oranais - Preparare etapa 8Gata!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Se pot folosi si alte fructe? Ce fructe anume. Multumesc

Reteta originala e cu caise, dar puteti incerca cu prune, piersici sau ce alte fructe vreti

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: