Intr-un bol punem untura si zaharul, amestecam bine pana se face ca o crema.
Adaugam oul si otetul, amestecam si punem faina cernutasi amestecam pana iese,cum ziceam, un aluat vartos. Din aluatul obtinut facem bilute de marimea unei nuci mai mici.
Bilutele formate le punem intr-o tava presarata cu un pic de faina . Le punem la cuptor pentru 15 minute .Nu trebuie sa le lasam sa se rumeneasca,pentru ca o sa le coloram.
Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca si cu un cutitas, usor sa nu le spargem, pe partea ce a stat pe tava,le vom scobi compozitia ce rezulta de la scobire, o vom pastra pentru a-o adauga la crema cu care vom umple caisele. Pentru crema am folosit o jumatate de pachet de unt, 3 linguri de zahar, o lingura de cacao si esenta de rom. A frecat untul cu zaharul, am adaugat cacao si esenta de rom si am mai pus, cum ziceam, compozitia de la scobire.
Apoi a trecut la lipirea caiselor. A luat cate doua, cam de aceeasi marime, a pus un pic de crema in scobitura si le-a lipit. Asa a procedat, imperechindu-le,pana le-a terminat. Cand au fost gata,le-am colorat . A folosit 3 boluri: in primul am pus colorant rosu, in altul ,verde, si in al treilea, galben. A pus cate un pic de apa sa se dizolve colorantul si a amestecat.In alt bol am pus zahar tos.
Apoi,a trecut la colorat. A luat cate o caisa, a trecut-o prin culoarea rosie ,a scuturat surplusul de apa si am trecut-o prin zahar.Apoi alta prin verde,galben sau o jumatate de caisa printr-o culoare si cealalta prin alta culoare,si tot asa pana am terminat.
Comentarii (16):
Buna am si eu o intrebare in loc de untura ce pot sa folosesc?
Stiu sunt excelente si usor de facut
Wow !!!
Excelent
Foarte bune
Arata grozav si cred ca sunt si foarte gustoase le voi incerca cu siguranta
In poza arata excelent. O sa incerc si eu negresit aceasta reteta.
Very good
Sunt nemaipomenit de bune
Arata binee