Cuptorul se incinge la 180°C.Tava de copt se unge cu grasime si se tapeteaza, cel mai indicat la prajiturile cu fructe,cu pesmet. 1/3 din cant.de zahar se amesteca cu faina si praful de copt.
Ouale intregi se mixeaza cu 1 priza de sare, de scortisoara, coaja de lamiie,zaharul vaniliat,restul de zahar si uleiul adougat treptat precum la maioneza.
Se adaoga in continuare amestecul de faina si cu o lingura se amesteca in asa fel incit aluatul sa ramina destul de aerat.Se toarna in tava ,iar deasupra se aseaza caisele injumatatite si trecute prin faina.
Astfel totul pregatit se introduce la copt pentru ca.35-40 min.Proba cu scobitoarea este de indicat. Dupa copt se lasa in tava la racit ca 10 min. dupa care prajitura se rastoarna pe un gratar de bucatarie la racit.
Dupa ce sa racit complet se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra si la dorinta cu frisca proaspata.
Se mixeaza ca 10 min. pina ce consistenta a devenit precum o spuma si volumul a crescut foarte mult.
Comentarii:
SUPERBA
Buna tare