Prajitura pufoasa cu caise

Aperitiv
Foarte ușor
1 h 30 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare50 min
Gătire40 min
  • Cuptorul se incinge la 180°C.Tava de copt se unge cu grasime si se tapeteaza, cel mai indicat la prajiturile cu fructe,cu pesmet.
    1/3 din cant.de zahar se amesteca cu faina si praful de copt.
  • Ouale intregi se mixeaza cu 1 priza de sare, de scortisoara, coaja de lamiie,zaharul vaniliat,restul de zahar si uleiul adougat treptat precum la maioneza.
  • Se adaoga in continuare amestecul de faina si cu o lingura se amesteca in asa fel incit aluatul sa ramina destul de aerat.Se toarna in tava ,iar deasupra se aseaza caisele injumatatite si trecute prin faina.
  • Astfel totul pregatit se introduce la copt pentru ca.35-40 min.Proba cu scobitoarea este de indicat.
    Dupa copt se lasa in tava la racit ca 10 min. dupa care prajitura se rastoarna pe un gratar de bucatarie la racit.
  • Dupa ce sa racit complet se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra si la dorinta cu frisca proaspata.
  • Se mixeaza ca 10 min. pina ce consistenta a devenit precum o spuma si volumul a crescut foarte mult.

Punctează această reţetă

Laura S.Laura S.

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

SUPERBA

abuz

anonymous

Buna tare

abuz