Prajitura pufoasa cu caise
Ingrediente
4
Preparare
Preparare50 min
Gătire40 min
- Cuptorul se incinge la 180°C.Tava de copt se unge cu grasime si se tapeteaza, cel mai indicat la prajiturile cu fructe,cu pesmet.
1/3 din cant.de zahar se amesteca cu faina si praful de copt. - Ouale intregi se mixeaza cu 1 priza de sare, de scortisoara, coaja de lamiie,zaharul vaniliat,restul de zahar si uleiul adougat treptat precum la maioneza.
- Se adaoga in continuare amestecul de faina si cu o lingura se amesteca in asa fel incit aluatul sa ramina destul de aerat.Se toarna in tava ,iar deasupra se aseaza caisele injumatatite si trecute prin faina.
- Astfel totul pregatit se introduce la copt pentru ca.35-40 min.Proba cu scobitoarea este de indicat.
Dupa copt se lasa in tava la racit ca 10 min. dupa care prajitura se rastoarna pe un gratar de bucatarie la racit. - Dupa ce sa racit complet se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra si la dorinta cu frisca proaspata.
- Se mixeaza ca 10 min. pina ce consistenta a devenit precum o spuma si volumul a crescut foarte mult.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
SUPERBA
anonymous
Buna tare
Punctează această reţetă