Tort cu gelatina

Desert
8 porții
Ușor
45 min

in 28 iunie a fost ziua mea, si m-am tot gandit ce tort sa fac, sa nu lucrez prea mult la el si sa nu fie greu!!! am facut unul si a doua zi a zis sotul meu ca mai vrea unul, asa ca am mai facut!

Ingrediente

8

Preparare

Preparare30 min
Gătire15 min
  • Se separa ouale, se bate albusul spuma apoi se adauga galbenusurile si zaharul, faina se amesteca cu praful de copt,.
  • Se amesteca compozitia de albusuri cu faina amestecand cu grija de jos in sus pana se incorporeaza faina, se unge o tava cu ulei si se presara faina sau se pune o hartie de copt
    Se toarna blatul si se pune la cuptorul incins la 180* 10 min, se face testul cu scobitoarea, daca nu se lipeste se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
  • Se prepara crema de lamaie dupa indicatiile de pe plic.Se taie blatul in doua pe inaltime.
    Se insiropeaza cu apa si zahar vanilat (sau siropul de la un compot) primul blat, apoi se pune crema si peste se pune al doilea blat, se insiropeaza tot cu apa si zahar vanilat si al doilea blat.
  • Se prepara frisca sau crema de patiserie (eu am folosit crema de patiserie, e mai rezistenta la caldura) si se imbraca tortul cu ea.
    Se ridica putin marginile cu frisca sa nu curge gelatina pana se incheaga
    Se aseaza fructele.
  • Se prepara gelatina dupe instructiunile de pe plic si se toarna peste fructe.
    Se pune la rece 30 min.
AAlinamaria

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
17/07/2013

Super tare şi super uşor de facut, multumim

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
31/01/2015

Sunt niste prajituri foarte gustoase

(0) (0) abuz
30/07/2013

Asa tort

(0) (0) abuz
22/07/2013

Cred ca foarte bun

(0) (0) abuz
19/07/2013

Super

(0) (0) abuz
19/07/2013

Fructele ar trebui puse peste un alt rand de crema nu frisca!

(0) (0) abuz
Răspuns alinamaria:

Eu am folosit crema de patiserie dar merge si cu frisca lichida!!!

18/07/2013

Apetisanta si usor de facut!

(0) (0) abuz
17/07/2013

Slab de tot numai E-uri

(0) (0) abuz
17/07/2013

O sa il prepar si eu. Dupa cum este ezpusa reteta cred ca este bun

(0) (0) abuz
17/07/2013

Excelent

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2