A pus la fiert untul impreuna cu laptele, 4 linguri de cacao si zaharul ramas dupa ce oprim separat 6 linguri. Dupa ce compozitia s-a omogenizat am luat-o de pe foc si a oprit o cana din ea pentru glazura, glazura in care adaugam acum si esenta de rom.
Restul de compozitie, din care vom face blatul pentru Negresa, se lasa sa se raceasca. Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem spuma tare albusurile impreuna cu cele 6 linguri de zahar pe care le-am oprit mai devreme.
Dupa ce compozitia s-a racit, adaugam cele 4 galbenusuri, praful de copt stins in zeama de lamaie si faina in ploaie, amestecand bine cu mixerul. Dupa aceasta adaugam treptat si albusurile batute spuma.
A tapetat o tava cu hartie de copt si am turnat compozitia rezultata. Se da timp de 25-30 de minute la cuptorul preincalzit, dupa care se incearca blatul cu o scobitoare.
Dupa ce a scos blatul din cuptor am turnat deasupra cana de glazura si am intins-o uniform. Daca doriti puteti adauga deasupra dupa preferinta nuca de cocos sau nuca macinata.
Prajitura Negresa se lasa apoi sa se raceasca, dupa care se poate servi.
Cred ca e foarte buna si pufoasa. Eu am mai facut negrese si la sfarsit, cand s-a racit si am taiat-o, am pus printre taieturile facute foarte putin sirop de zahar si am lasat-o cam 5 ore la rece. E o idee! puteti sa o incercati, o sa semene la gust cu amandinele.
Comentarii:
BlaBlaBla :)))
Poate e buna
Cred ca e foarte buna si pufoasa. Eu am mai facut negrese si la sfarsit, cand s-a racit si am taiat-o, am pus printre taieturile facute foarte putin sirop de zahar si am lasat-o cam 5 ore la rece. E o idee! puteti sa o incercati, o sa semene la gust cu amandinele.
Foarte buna reteta
Excelent
Arata bine
:)
:D