Negrese cu cremă de brânză

Desert
Foarte ușor
45 min

Delicioase şi rapid de preparat. Aceste negrese sunt perfecte pentru un mic dejun, o gustare sau pur şi simplu un răsfăţ dulce.

Ingrediente

8

Preparare

Preparare10 min
Gătire35 min
  • Preîncălzim cuptorul la 160 de grade şi pregătim o tavă de 20 cm cu hârtie de copt.
    Pentru crema de brânză vom mixa oul, vanilia şi crema de brânză folosită – eu am ales de această dată mascarpone, până când obţinem o cremă fină şi pufoasă.
  • Pentru a face compoziţia negresei, topim pe aburi ciocolata neagră şi untul. Când ciocolata şi untul s-au topit şi am obţinut o cremă lucioasă şi mătăsoasă, înlăturăm de pe foc şi adăugăm zahărul.

    Mixăm pentru ca zahărul să se dizolve, iar mai apoi adăugăm treptat cele două ouă, mixând foarte bine după fiecare. În cele din urmă adăugăm şi făina şi folosindu-ne de o paletă de plastic sau silicon amestecăm uşor, uşor, încorporând făina.
  • Turnăm în tavă aproximativ 3 sferturi din compoziţia de negresă şi o nivelăm. Adăugăm crema de brânză, iar în final restul compoziţiei de negresă.

    Cu un beţişor, scobitoare sau coadă de lingură, amestecăm straturile negresei noastre pentru a obţine un efect marmorat.
  • Coacem pentru 30-35 minute. O lăsăm să se răcească în tavă, iar apoi o tăiem în pătrăţele şi o servim cu multă poftă.

Punctează această reţetă

PPinteaandreea

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super buna

abuz

anonymous

Sper sa fie si buna am sa o incerc azi

abuz

anonymous

Am s-o fac si eu pt. ca arata apetisant si se face usor

abuz

anonymous

E extraordinara.

abuz