Petitchef

Negresa pufoasa

O prajitura foarte cunoscuta de toata lumea si foarte draga mie pentru ca este una dintre retetele cu care am crescut si pe care mama o face mai mereu.

Desert
6 porții
15 min
30 min
Ușor

Ingrediente

6

Pentru Glazura:

Preparare

  • Etapa 1 - Negresa pufoasa
    Incalziti cuptorul la 175 grade
    Bateti albusurile spuma tare.
    Intr-o craticioara la foc mic, puneti untul taiat bucatele si cand s-a topit adaugati zaharul, 4 linguri de cacao, esenta de vanilie, laptele si uleiul. Cand s-a topit si zaharul dati craticioara la o parte si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 2 - Negresa pufoasa
    Amestecati faina cu praful de copt 1 lingura de cacao si sarea.
    Adaugati sosul facut inainte peste faina si mixati pana la omogenizare.
  • Etapa 3 - Negresa pufoasa
    Adaugati galbenusurile, amestecati din nou, iar la sfarsit adaugati albusurile batute spuma si amestecati de sus in joc cu o lingura de lemn sau spatula.
    Turnati compozitia in tava si coaceti negresa timp de 30-35 de minute la 175-180 grade.
    Faceti testul scobitorii pentru a va asigura ca s-a facut.
  • Etapa 4 - Negresa pufoasa
    Glazura:

    Puneti ciocolata intr-o craticioara la foc mic si cand s-a topit pe jumatate adaugati frisca lichida. Lasati pe foc pana se topeste ciocolata si apoi adaugati untul amestecand continuu.
    Cand acesta s-a topit luati craticioara de pe foc.
  • Etapa 5 - Negresa pufoasa
    Etapa 5


Poze

Negresa pufoasa
Negresa pufoasa - poza 2

Întrebări:

Buna, intrucat am observat in comentariile rautacioase cum ca ar fi ceva gresit cu cantitatea de faina postata in reteta, am decis sa te intreb personal. Ai folosit doar 60 de grame de faina in aceasta compozitie sau mai mult de atat, si a fost doar o eroare de tiparire? Mai exact, cata faina ai folosit? Multumesc frumos si sper din suflet sa-mi raspunzi.

Răspuns:

Buna, pentru aceasta reteta am folosit 60 de grame asa cum este scris si este facuta cu faina de patiserie ( contine praf de copt ) Reteta este pur si simplu tradusa din olandeza nu este reteta mea iar negresa nu este asa cum o stim noi romanii ci ceva mai umeda inauntru. Daca crezi ca nu iti va placea asa atunci adauga putin mai multa si nu va avea acea textura umeda inauntru. Voi modifica aceasta reteta cu reteta pe care o fac eu in fiecare luna de cel putin 2-3 ori tocmai din cauza comentariilor. Sincer nu m-am mai ocupat de blog de ceva ani si retetele au ramas asa cum le-am scris de prima data. Multumesc pentru comentariu si pentru incredere

Tava pentru copt se unge, se tapeteaza cu faina? Glazura de toarna imediat ce o luam de pe foc, dupa ce s-a topit untul, sau o lasam putin sa se racoresca? Cam mult amatorism.

Răspuns:

Etapa 4: Glazura: Puneti ciocolata intr-o craticioara la foc mic si cand s-a topit pe jumatate adaugati frisca lichida. Lasati pe foc pana se topeste ciocolata si apoi adaugati untul amestecand continuu. Cand acesta s-a topit luati craticioara de pe foc. Si o puteti pune imediat sau dupa cateva minute nu are importanta atata timp cat nu o lasati cateva ore si sa se intareasca ( logic nu ? ) Nu am specificat nimic de tapetat cu faina sau altceva deci nu am facut asta , ( se poate observa si in poze ) dar dvs va cunoasteti mai bine tava daca "se lipeste" sau nu. Cea pe care am folosit-o eu nu necesita sa fie tapetata.

CAM INCOMPLETA RETETA.LA INGREDIENTE E SI LAPTE.LA PREPARARE VAD CA LIPSESTE.

Răspuns:

Eu nu vad unde lipseste scuze. Este la etapa 2.




Comentarii (64):

20/03/2019

Este gresita cantitatea de faina!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Nicol, 03/06/2017

E buna!.Mi-a iesit exact ca in poza!.Inalta si pufoasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/11/2016

Am vazut ca ai mentionat 30g ciocolata neagra ptr aluat, insa la prepararea aluatului nu au aparut cele 30g de ciocolata. Ce s'a intamplat?

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
05/11/2016

Nu a crescut deloc...cred ca are 1,5cm inaltime. La gust e ok dar pacat ca nu a crescut...nu recomand aceasta reteta. Timp pierdut

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
24/05/2016

Elimina untul e foarete mult nu ii da voe la coacere am stricat ingrediente de geaba fa ceva cu ea .Cand doi oameni iti spun ca esti beat pa dute si te culca asa si cu reteta ta.

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
15/08/2015

O reteta foarte usoara si foarte buna!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/05/2015

Excelenta. Pentru o tava normala de prajitura am folosit cantitatile din reteta dublate.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/05/2015

Super, o fac in fiecare saptamana... Nu e gresita reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/04/2015

Din pacate nici mie nu mi a crescut aluatul! cred ca trebuie rectificata cantitatea de faina!! am facut si portie dubla, crezand ca o sa mi iasa cat tava!! sorry dar reteta nu prea e 100% ok

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
24/03/2015

Reteta de aruncat la gunoi!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 7

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa vegana
Negresa vegana
8 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Negresa fara unt
Negresa fara unt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu kit kat ®
Negresa cu kit kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează