Negresa pufoasa
O prajitura foarte cunoscuta de toata lumea si foarte draga mie pentru ca este una dintre retetele cu care am crescut si pe care mama o face mai mereu.
Ingrediente
Pentru Glazura:
Rețete inrudite
Preparare
Incalziti cuptorul la 175 grade
Bateti albusurile spuma tare.
Intr-o craticioara la foc mic, puneti untul taiat bucatele si cand s-a topit adaugati zaharul, 4 linguri de cacao, esenta de vanilie, laptele si uleiul. Cand s-a topit si zaharul dati craticioara la o parte si lasati sa se raceasca.Amestecati faina cu praful de copt 1 lingura de cacao si sarea.
Adaugati sosul facut inainte peste faina si mixati pana la omogenizare.Adaugati galbenusurile, amestecati din nou, iar la sfarsit adaugati albusurile batute spuma si amestecati de sus in joc cu o lingura de lemn sau spatula.
Turnati compozitia in tava si coaceti negresa timp de 30-35 de minute la 175-180 grade.
Faceti testul scobitorii pentru a va asigura ca s-a facut.Glazura:
Puneti ciocolata intr-o craticioara la foc mic si cand s-a topit pe jumatate adaugati frisca lichida. Lasati pe foc pana se topeste ciocolata si apoi adaugati untul amestecand continuu.
Cand acesta s-a topit luati craticioara de pe foc.Etapa 5
Întrebări
Buna, intrucat am observat in comentariile rautacioase cum ca ar fi ceva gresit cu cantitatea de faina postata in reteta, am decis sa te intreb personal. Ai folosit doar 60 de grame de faina in aceasta compozitie sau mai mult de atat, si a fost doar o eroare de tiparire? Mai exact, cata faina ai folosit? Multumesc frumos si sper din suflet sa-mi raspunzi.
Buna, pentru aceasta reteta am folosit 60 de grame asa cum este scris si este facuta cu faina de patiserie ( contine praf de copt ) Reteta este pur si simplu tradusa din olandeza nu este reteta mea iar negresa nu este asa cum o stim noi romanii ci ceva mai umeda inauntru. Daca crezi ca nu iti va placea asa atunci adauga putin mai multa si nu va avea acea textura umeda inauntru. Voi modifica aceasta reteta cu reteta pe care o fac eu in fiecare luna de cel putin 2-3 ori tocmai din cauza comentariilor. Sincer nu m-am mai ocupat de blog de ceva ani si retetele au ramas asa cum le-am scris de prima data. Multumesc pentru comentariu si pentru incredere
Tava pentru copt se unge, se tapeteaza cu faina? Glazura de toarna imediat ce o luam de pe foc, dupa ce s-a topit untul, sau o lasam putin sa se racoresca? Cam mult amatorism.
Etapa 4: Glazura:
Puneti ciocolata intr-o craticioara la foc mic si cand s-a topit pe jumatate adaugati frisca lichida. Lasati pe foc pana se topeste ciocolata si apoi adaugati untul amestecand continuu.
Cand acesta s-a topit luati craticioara de pe foc.
Si o puteti pune imediat sau dupa cateva minute nu are importanta atata timp cat nu o lasati cateva ore si sa se intareasca ( logic nu ? )
Nu am specificat nimic de tapetat cu faina sau altceva deci nu am facut asta , ( se poate observa si in poze ) dar dvs va cunoasteti mai bine tava daca "se lipeste" sau nu. Cea pe care am folosit-o eu nu necesita sa fie tapetata.
CAM INCOMPLETA RETETA.LA INGREDIENTE E SI LAPTE.LA PREPARARE VAD CA LIPSESTE.
Eu nu vad unde lipseste scuze. Este la etapa 2.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
E buna!.Mi-a iesit exact ca in poza!.Inalta si pufoasa!
Am vazut ca ai mentionat 30g ciocolata neagra ptr aluat, insa la prepararea aluatului nu au aparut cele 30g de ciocolata. Ce s'a intamplat?
Nu a crescut deloc...cred ca are 1,5cm inaltime. La gust e ok dar pacat ca nu a crescut...nu recomand aceasta reteta. Timp pierdut
Elimina untul e foarete mult nu ii da voe la coacere am stricat ingrediente de geaba fa ceva cu ea .Cand doi oameni iti spun ca esti beat pa dute si te culca asa si cu reteta ta.
Excelenta. Pentru o tava normala de prajitura am folosit cantitatile din reteta dublate.
Super, o fac in fiecare saptamana... Nu e gresita reteta.
Din pacate nici mie nu mi a crescut aluatul! cred ca trebuie rectificata cantitatea de faina!! am facut si portie dubla, crezand ca o sa mi iasa cat tava!! sorry dar reteta nu prea e 100% ok