Se freaca untul spuma cu 250 g zahar pana se topeste zaharul. Dupa aceea se adauga nuca, praful de copt, zeama de la o lamaie, aromele si se omogenizeaza din nou, apoi se toarna in ploaie faina amestecata cu lingura de cacao si la urma albusurile bezea, incorporate usor. Aluatul iese mai tare decat la pandispan, dar curge, totusi.
Se pune hartie de copt unsa cu ulei intr-o tava de aragaz obisnuita.Se da la foc potrivit (170 de grade) 20-25 de minute iar intre timop se face "crema": galbenusele se freaca spuma cu restul de zahar si se toarna pe deasupra prajiturii inainte de a fi complet coapta, apoi se mai lasa 5-7 minute in cuptor. Cand este gata se scoate tava si se lasa sa se raceasca in tava.
Dupa ce se raceste se pune pe deasupra o glazura facuta din ciocolata topita in 2-3 linguri de apa sau lapte.
Este o prajitura fina si gustoasa, un fel de ruda aristocatica a negresei. Daca doriti, puteti adauga si o mana de visine confiate sau de stafide in blat.
Comentarii:
Acum o fac bafta mie
Este o reteta buna,de incercat.
Cred ca este buna,am sa incerc reteta
Va multumesc pentru voturi :)