Petitchef

Matase frantuzeasca

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru crusta:

Pentru umplutura de ciocolata:

Pentru decorat:

Preparare

  • Echipament special:
    o tava cu peretii detasabili, cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie. Nucile si alunele se pun intr-o tava, intr-un singur strat, in cuptorul incins la 180 grade, si se tin aprox 15 minute pana cand se rumenesc. Se scot, se pun intr-un prosop de bucatarie si se freaca cu prosopul sa se desprinda coaja .
  • Nucile, alunele, zaharul brun si scortisoara se pun in robotul de bucatarie si se pulseaza pana cand nucile sunt macinate, dar nu foarte marunt. Mirosul care il emana este demential.
  • Se pun nucile intr-un castron si se toarna untul topit peste. Se amesteca bine, se toarna in tava si se niveleaza pe fundul tavii. Se baga la frigider pana cand se face umplutura.
  • Ciocolata se topeste pe bain-marie . Cand este topita, se adauga lichiorul Frangelico. Se bate untul cu zaharul cu mixerul pana cand este cremos. Se adauga ouale, 2 odata, batandu-se intre adaugari. Mixtura va arata taiata.
  • Cand ciocolata topita este putin racita, se toarna peste unt, amestecandu-se continuu cu viteza mica. Se adauga frisca si vanilia si se amesteca pana cand este incorporata. Se toarna amestecul peste crusta, si se lasa la frigider aprox 3 ore, pana cand se intareste.
  • Pentru decor, se bate frisca lichida cu zaharul, se pune peste tort si deasupra se presara ciocolata rasa. Pentru a servi, cu un cutit subtire, incins in apa fierbinte si apoi sters, se desprinde tortul de jur imprejur. Se scot marginile tavii si se pune tortul pe platou. Se taie cu cutitul incins si sters, dupa fiecare felie.


Poze

Matase frantuzeasca
Matase frantuzeasca - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

stoi_mimi, 02/09/2010

Excelent tort !!!!!! merci beaucoup !!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
casandram, 02/09/2010

Cum adica : Reteta mai tarziu? Atunci de ce e la Meniul Zilei si nu la poza zilei?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Mikados
Mikados
18 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata - petitchef
Trufe cu ciocolata - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează