Echipament special: o tava cu peretii detasabili, cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie. Nucile si alunele se pun intr-o tava, intr-un singur strat, in cuptorul incins la 180 grade, si se tin aprox 15 minute pana cand se rumenesc. Se scot, se pun intr-un prosop de bucatarie si se freaca cu prosopul sa se desprinda coaja .
Nucile, alunele, zaharul brun si scortisoara se pun in robotul de bucatarie si se pulseaza pana cand nucile sunt macinate, dar nu foarte marunt. Mirosul care il emana este demential.
Se pun nucile intr-un castron si se toarna untul topit peste. Se amesteca bine, se toarna in tava si se niveleaza pe fundul tavii. Se baga la frigider pana cand se face umplutura.
Ciocolata se topeste pe bain-marie . Cand este topita, se adauga lichiorul Frangelico. Se bate untul cu zaharul cu mixerul pana cand este cremos. Se adauga ouale, 2 odata, batandu-se intre adaugari. Mixtura va arata taiata.
Cand ciocolata topita este putin racita, se toarna peste unt, amestecandu-se continuu cu viteza mica. Se adauga frisca si vanilia si se amesteca pana cand este incorporata. Se toarna amestecul peste crusta, si se lasa la frigider aprox 3 ore, pana cand se intareste.
Pentru decor, se bate frisca lichida cu zaharul, se pune peste tort si deasupra se presara ciocolata rasa. Pentru a servi, cu un cutit subtire, incins in apa fierbinte si apoi sters, se desprinde tortul de jur imprejur. Se scot marginile tavii si se pune tortul pe platou. Se taie cu cutitul incins si sters, dupa fiecare felie.
Comentarii:
Excelent tort !!!!!! merci beaucoup !!!!!!!!!
Cum adica : Reteta mai tarziu? Atunci de ce e la Meniul Zilei si nu la poza zilei?