Lapte de pasare
Ingrediente
Preparare
- Laptele se pune la fiert. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga 5 linguri zahar. Se bat pana se-ntepenesc in castron.
- Cand laptele a dat in clocot se opreste focul si se iau cu lingura " bulgari" din albusurile batute adaugandu-se in laptele fierbinte. Se lasa 4-5 minute intorcandu-se pe ambele parti.
- Se scot intr-o strecuratoare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas si amidonul si se adauga in lapte. Se pune din nou la fiert amestecandu-se pana la ingrosare.
- Se repartizeaza bulgarasii in boluri, se toarna sos si se decoreaza cu frisca.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Amidonul este de prisos, cele 5 galbenusuri asigura o consistenta suficienta. Preparam lapte de pasare si nu sos. Zaharul este prea mult pentru 1 l lapte.

constanta_r2013
Eu fac sosul fara amidon, se ingroasa destul de la galbenusuri. Si in cartile vechi de bucate indicatia este de a se turna sosul peste bulgarii din albus.
anonymous
Foarte usor de preparat si foarte gustoasa
anonymous
Se pune sosul din lapte in boluri si bulgarasii din albus se pun de-asupra, nu invers.
anonymous
Un deliciu
anonymous
Cand se introduc "bulgarii" de albus nu e nevoie sa se stinga focul,trebuie dat la minim.Selasa 2-3 minute si se intorc cu o paleta.Se pot scoate direct in vasul in care il vom pune la frigider si peste ei se va pune laptele preparat pe foc
anonymous
O sa incerc reteta,reteta mea este la fel doar ca nu stiam ca se opreste focul cand pui bulgarasii de albus si in loc de amidon eu folosesc budinca sau inainte fokosam faina.
anonymous
Desertul copilariri
anonymous
Super buna !
anonymous
Se face cam greu pe caldura asta, dar este foarte buna si racoritoare si merge si fara frisca.