Lapte de pasare

Desert
2 porții
Foarte ușor
15 min

Ingrediente

2

Preparare

  • Laptele se pune la fiert. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga 5 linguri zahar. Se bat pana se-ntepenesc in castron.
  • Cand laptele a dat in clocot se opreste focul si se iau cu lingura " bulgari" din albusurile batute adaugandu-se in laptele fierbinte. Se lasa 4-5 minute intorcandu-se pe ambele parti.
  • Se scot intr-o strecuratoare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas si amidonul si se adauga in lapte. Se pune din nou la fiert amestecandu-se pana la ingrosare.
  • Se repartizeaza bulgarasii in boluri, se toarna sos si se decoreaza cu frisca.
gaby_dGaby_d

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Amidonul este de prisos, cele 5 galbenusuri asigura o consistenta suficienta. Preparam lapte de pasare si nu sos. Zaharul este prea mult pentru 1 l lapte.

am gătit această rețetă
abuz
constanta_r2013

constanta_r2013

Eu fac sosul fara amidon, se ingroasa destul de la galbenusuri. Si in cartile vechi de bucate indicatia este de a se turna sosul peste bulgarii din albus.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte usor de preparat si foarte gustoasa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Se pune sosul din lapte in boluri si bulgarasii din albus se pun de-asupra, nu invers.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Un deliciu

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cand se introduc "bulgarii" de albus nu e nevoie sa se stinga focul,trebuie dat la minim.Selasa 2-3 minute si se intorc cu o paleta.Se pot scoate direct in vasul in care il vom pune la frigider si peste ei se va pune laptele preparat pe foc

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O sa incerc reteta,reteta mea este la fel doar ca nu stiam ca se opreste focul cand pui bulgarasii de albus si in loc de amidon eu folosesc budinca sau inainte fokosam faina.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Desertul copilariri

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super buna !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Se face cam greu pe caldura asta, dar este foarte buna si racoritoare si merge si fara frisca.

am gătit această rețetă
abuz
  • pagina 1 / 2