Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si cu 4-5 linguri de zahar, pana se obtine o bezea teapana. Se pune pe foc laptele cu restul de zahar si cu vanilia.
Cand laptele este bine incins, se reduce flacara la minim, si cu o lingura de supa se pun in lapte bulgari de bezea, nu mai mult de trei o data, pentru ca se vor umfla foarte tare si se vor lipi intre ei.
Se fierb la foc foarte mic, fara ca laptele sa clocoteasca puternic, mai putin de 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot cu o spumiera intr-un castron.
Dupa ce s-au fiert toti bulgarasii, in laptele incins se toarna usor, amestecand continuu, galbenusurile frecate in prealabil cu putin zahar, o lingurita rasa de faina si subtiate cu putin lapte.
Se tin pe foc, amestecand in continuare, pana cand amestecul incepe sa se ingroase, avand grija ca laptele sa nu fiarba, pentru ca s-ar putea sa obtinem o omleta cu lapte si vanilie.
Se strecoara crema englezeasca, de vanilie, peste bulgasasii de bezea si se decoreaza cu pudra de migdale pralinate si cu stelute din aceleasi migdale. Se serveste fierbinte sau, cum ne place noua, dupa ce sta circa doua ore la frigider.
Comentarii:
Excelenta rețeta.!!!!!!
Excelent
Cred ca produsul final e super ok.
Are acelasi parfum al copilariei de fiecare data. Nu mai stiam cantitatile !