Lapte de pasare

LAPTE DE PASARE
Altele
Foarte ușor
15 min
211 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 1.36 (0.34€/porție)

Preparare

  • 500 ml lapte se pune la fiert impreuna cu cele 2 pliculete de zahar vanilat. Intre timp se bat spuma albusurile de la cele 3 oua.?
  • Cand laptele incepe sa fiarba, se face flacara mica si se pun, folosind o lingura mare, galuste de spuma. Se lasa aprox.1 minut pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta.
  • Se procedeaza la fel pana se termina spuma de albusuri. Se scot intr-un castron mai adanc.In timp ce galustele de albus se fac in lapte, se amesteca galbenusurile cu o lingura de faina si 4 de zahar.
  • Se adauga treptat 100 ml lapte si se amesteca ca sa nu se faca cocoloase.
  • Se toarna peste laptele de pe foc si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se toarna peste galustele de albusuri.
  • A mai auzit varianta fara faina, dar nu a atata rabdare sa stau sa fac galbenusurile cu laptele pe baie de aburi.
  • Cu faina merge mult mai repede si nu cred ca difera gustul.Daca incercati reteta, va doresc sa savurati cu mare placere acest desert.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 211Kcal
  • Carbo: 28.8g
  • Grăsimi: 6.2g
  • Grăsimi sat.: 2.4g
  • Proteine: 10g
  • Fibre: 0.1g
  • Zahăr: 25.8g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (210g)
RRamonalaza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: