500 ml lapte se pune la fiert impreuna cu cele 2 pliculete de zahar vanilat. Intre timp se bat spuma albusurile de la cele 3 oua.?
Cand laptele incepe sa fiarba, se face flacara mica si se pun, folosind o lingura mare, galuste de spuma. Se lasa aprox.1 minut pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta.
Se procedeaza la fel pana se termina spuma de albusuri. Se scot intr-un castron mai adanc.In timp ce galustele de albus se fac in lapte, se amesteca galbenusurile cu o lingura de faina si 4 de zahar.
Se adauga treptat 100 ml lapte si se amesteca ca sa nu se faca cocoloase.
Se toarna peste laptele de pe foc si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se toarna peste galustele de albusuri.
A mai auzit varianta fara faina, dar nu a atata rabdare sa stau sa fac galbenusurile cu laptele pe baie de aburi.
Cu faina merge mult mai repede si nu cred ca difera gustul.Daca incercati reteta, va doresc sa savurati cu mare placere acest desert.