Lapte de pasare

Ingrediente
4
Cost estimat: 1.36Euros€ (0.34€/porție)
Preparare
- 500 ml lapte se pune la fiert impreuna cu cele 2 pliculete de zahar vanilat. Intre timp se bat spuma albusurile de la cele 3 oua.?
- Cand laptele incepe sa fiarba, se face flacara mica si se pun, folosind o lingura mare, galuste de spuma. Se lasa aprox.1 minut pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta.
- Se procedeaza la fel pana se termina spuma de albusuri. Se scot intr-un castron mai adanc.In timp ce galustele de albus se fac in lapte, se amesteca galbenusurile cu o lingura de faina si 4 de zahar.
- Se adauga treptat 100 ml lapte si se amesteca ca sa nu se faca cocoloase.
- Se toarna peste laptele de pe foc si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se toarna peste galustele de albusuri.
- A mai auzit varianta fara faina, dar nu a atata rabdare sa stau sa fac galbenusurile cu laptele pe baie de aburi.
- Cu faina merge mult mai repede si nu cred ca difera gustul.Daca incercati reteta, va doresc sa savurati cu mare placere acest desert.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 211Kcal
- Carbo: 28.8g
- Grăsimi: 6.2g
- Grăsimi sat.: 2.4g
- Proteine: 10g
- Fibre: 0.1g
- Zahăr: 25.8g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (210g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă