Intre timp, galbenusurile, zaharul si laptele se bat pe baie de aburi pana cand compozitia se incinge destul de bine si incepe sa se ingroase. Se ia compozitie de pe foc si dupa ce se mai racoreste putin de adauga in ea gelatina hidratata si se amesteca bine pentru a o dizolva.
Cat timp se raceste compozitia de oua, frisca se bate bat si se da la rece. Se topeste ciocolata alba pe baie de aburi iar din zmeura se face un piure. Eu am folosit pentru asta mini-blenderul din dotare, de care sunt realmente indragostita.
Se amesteca frisca batuta cu compozitia de oua iar crema care rezulta se imparte in doua: in prima jumatate se amesteca piureul de zmeura iar in cea de-a doua, ciocolata alba topita. Se tapeteaza un inel reglabil cu hartie de copt si se aseaza in jurul blatului de bezea sigilat cu ciocolata.
Se toarna inghetata de ciocolata iar apoi inghetata de zmeura. Aici eu am dat gres, in sensul ca, in loc sa mi se aseze frumos cele doua straturi de inghetata, s-au scufundat unul in celalalt. Probabil ca mi-a iesit prea subtire compozitia sau trebuia sa o congelez putin inainte nu stiu. Ceea ce conteaza este rezultatul final, care, in straturi sau inele, credeti-ma, este pe deplin satisfacator. Se lasa compozitia la congelator cel putin 4 ore, a lasat-o peste noapte.
Inainte de servire se scoate din congelator, se orneaza cu fructe de padure si fulgi de ciocolata. Se tine cam o jumatate de ora la frigider sa se inmoaie usor. Se serveste cu cumpatare.
Comentarii:
Albusuri de ou? Pai mai sunt si altfel de albusuri?
SUPERB
Arata beton si cred ca este foarte apetisant
Se vede foarte bun si nu e greu de facut.am sa il incerc si eu.