Cele trei blaturi se insiropeaza cu urmatorul sirop:
Preparare
Se spumeaza untul cu praful de sare si cu zaharul, pana cand creste serios in volum si se topeste tot zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza foarte bine dupa fiecare in parte.
Se toarna in ploaie faina si praful de copt, apoi faina de migdale si se amesteca bine-bine, pana se incorporeaza tot.
A facut toate aceste operatii cu Ken, pe care il iubesc tare mult, ca mult ma ajuta si el in bucatarie. Compozitia aceasta se imparte in 2 parti: cam in 40% se incorporeaza ciocolata topita iar in restul, 2 linguri de lapte.
Se toarna in tava de copt, alternand compozitia de ciocolata cu cea alba si apoi se amesteca in zig-zag cu un bat de frigaruie. A copt aceast blat intr-o tava patrata, cu latura de 20 cm, in cuptorul incins in prealabil la 180 grade, timp de 35 minute. Se lasa la racit si apoi se blatul in trei parti egale.
Gelatina se hidrateaza pentru 10 minute in apa rece. Intr-o craticioara, pe foc mic, se amesteca galbenusurile, zaharul, laptele si vanilia timp de cateva minute, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca. Separat se mixeaza branza mascarpone si ricota. La spuma rezultata se adauga compozitia de oua si de lapte si se incorporeaza usor. In final se mai inglobeaza gelatina hidratata si topita si bucatelele de Snickers.
Se amesteca pe foc mic smantana, zaharul si laptele. Cand zaharul este topit se adauga cele 3 linguri de brandy. Se lasa sa se raceasca. In tava tapetata cu pelicula alimentara de aseaza primul blat, se insiropeaza din belsug si deasupra se intinde jumatate din cantitatea de crema Snickers. Se da la rece pentru cateva minute, atatea cat sa se prepare sosul Snickers.
Se adauga apoi bucatelele de Snickers si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. In clipa asta mi s-au descarcat acumulatorii de la camera foto, deci nu mai am poze. Sosul se intinde in mod uniform peste primul strat de crema. Se baga tortul in frigider pentru 15 minute, sa se inchege putin sosul. Urmeaza apoi urmatorul blat, care se insiropeaza si peste care se intinde restul de crema. Deasupra se aseaza ultimul blat, insiropat si el, la randul sau.