Se cerne faina si cacaoa si se amesteca. Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 7 lg de zahar pana se dizolva.
Se bat albusurile spuma cu coaja de lamaie si zaharul ramas (2 lg), apoi se adauga galbenusurile frecate cu zaharul apoi faina amestecand usor pe verticala.Se unge foma de tort cu unt si se pune hartia de copt. Peste se toarna compozitia.
Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu timp de 25 de minute.
Se dizolva faina in lapte si se pune pe foc mic pana se ingroasa.Se freaca untul spuma cu zaharul pudra, apoi se adauga lingura cu lingura crema fiarta si racita, nuca macinata si zaharul vanilat.
Se maruntesc cu un cutit nucile ramase. Se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile. Se amesteca bine pana cand bucatile de nuci sunt invelite in caramel.
Se rastoarna pe o hartie de copt unsa cu putin ulei. Se lasa la racit apoi se pune deasupra o alta hartie si se maruntesc cu ciocanul de snitele.
Se taie blatul dupa ce se raceste in doua, pe orizontala.Se intinde jumatate din crema pe primul blatse acopera cu al doilea, se imbraca tortul in crema ramasa si se presara caramelul.Se lasa la rece pana a doua zi.