Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat tare.Albusurile batute.Se adauga zaharul si zaharul vanilat treptat si se amesteca pana se omogenizeaza zaharul in albusuri.
Apoi se pun pe rand galbenusurile.Uleiul treptat, putin cate putin sa nu se lase.Se adauga si esenta de rom.Faina pusa si ea treptat, se pune cat sa fie o smantana putin mai grosa. La final se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se intinde cu lingura. Se lasa la cuptorul incins timp de 35-40 minute pana se rumeneste frumos deasupra.Blatul gata copt se lasa la racit pana preparam cremele.
Crema de vanilie am facut-o cu praf de cofetarie si amestecata cu frisca.Se pune laptele la fiert, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca continuu.Se pune ciocolata rasa, sau 2-3 linguri de cacao.Se pun si margarina taiata bucatele si se amesteca pana se topeste.
Apoi se adauga nucile pisate.La sfarsit se pune si esenta de rom si se amesteca bine si asta este crema de ciocolata. Daca nu sa ingrosat destul se adauga 1-2 linguri cu faina. Asa arata crema dupa ce sa racit.
Blatul se insiropeaza cu apa amestecata cu zahar si putina esenta de rom, se amesteca pana se topeste zaharul. Asamblarea tortului:Se taie blatul si se pune prima felie in tava in care sa copt si se insiropeaza.Peste blat punem un strat de gem, se intinde uniform.Se pune apoi crema de ciocolata si se intinde uniform.Peste punem mijlocul blatului, pe care il insiropam.Punem crema de vanilie. Se pune si capacul tortului, il insiropam si pe el putin.