BLAT: Se prepara ca aici dar cand se adauga faina se pun doar 8 linguri apoi se imparte compozitia in doua si intr-una din jumatati se adauga 1 lingura de faina iar in cealalta jumatate se adauga 1 lingura de cacao. In forma de copt se pune o lingura din compozitia simpla, o lingura din compozitia cu cacao si tot asa pana ce se termina toata compozitia de blat.
CREMA: Se bat ouale cu zaharul. Se dilueaza gelatina in laptele caldut apoi se amesteca in compozitia de oua si se pun la foc pe baie de abur pana dau in clocot. Se stinge focul dar se mai bate in continuare pana se ingroasa. Se da la rece. Separat se bate frisca bine. Cand crema fiarta pe foc s-a racit se amesteca usor in frisca batuta. Se pun apoi bucatile de ananas bine scurse.
ASAMBLAREA: Blatul se taie in doua. Se pune prima foaie de blat in forma cu pereti detasabili, se insiropeaza cu sucul din compotul de ananas, se adauga crema, apoi a doua foaie de blat insiropat. Se baga tortul la frigider pentru 2-3 ore. Se scoate din forma, se pune pe platou si se unge cu margarina pentru a-l orna cu pasta de zahar.
PASTA DE ZAHAR: Gelatina si apa se amesteca bine si se pun pe baie de abur. Cand este calda se adauga margarina si mierea si se amesteca pana se dizolva. Pentru inceput se pun 300 gr zahar pudra intr-un castron si se toarna siropul preparat, se amesteca cu lingura adaugand treptat zahar pudra.
Cand nu se mai poate amesteca se rastoarna pe masa de lucru tapetata cu zahar pudra si se framanta pana nu se mai lipeste. Se pune la rece invelita bine in folie alimentara si se scoate cu 1-2 ore inainte de folosire. Inainte de a lucra cu ea se framanta foarte bine pentru a nu crapa.
Se presara zahar pudra pe masa de lucru si se intinde pasta cu sucitorul pudrat aproape de 1/2 cm. Se baga mainile sub foaie si se pune peste tort. Se niveleaza bine deasupra si in parti, se taie surplusul de pasta apoi se orneaza dupa preferinta. Culoarea galbena am obtinut-o cu colorant alimentar lichid.