Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare ca pentru bezea.Se adauga zaharul si se mai bat putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom.
Se pun galbenusurile cu albusurile intr-un bol si se adauga faina,cacao si praful de copt. Se amesteca foarte usor,avand grija sa nu se piarda din volum. Se amesteca numai cat se incorporeaza faina.
Se toarna intr-o tava rotunda de 24 cm,se da la cuptor cam 25-30 minute si se face testul cu scobitoarea inainte de a se scoate. Nu deschide-ti cuptorul primele 10-15 minute ca sa nu se lase. Se lasa sa se raceasca si se taie in trei.
Se fierbe apa cu zaharul cateva minute. Se da la racit si se insiropeaza blatul.
Se topeste margarina.Se lasa sa se raceasca si se amesteca pana devine o crema pufoasa. Se adauga zaharul si se amesteca sau mixeaza pana se topeste. Se adauga cacaoa si galbenusurile unul cate unul.
Se amesteca toate ingredientele si se toarna fierbinte peste tort.
Comentarii:
Buna
E superba !
Un tort reusit
Sper sa-mi iasa
Ua!!!!!