La multi ani tata!!! tort amandina

Desert
Foarte ușor
55 min
586 Kcal

Ingrediente

10

Ptr Blat:

Siropul:

Crema:

Glazura :

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare ca pentru bezea.Se adauga zaharul si se mai bat putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom.
  • Se pun galbenusurile cu albusurile intr-un bol si se adauga faina,cacao si praful de copt. Se amesteca foarte usor,avand grija sa nu se piarda din volum. Se amesteca numai cat se incorporeaza faina.
  • Se toarna intr-o tava rotunda de 24 cm,se da la cuptor cam 25-30 minute si se face testul cu scobitoarea inainte de a se scoate. Nu deschide-ti cuptorul primele 10-15 minute ca sa nu se lase. Se lasa sa se raceasca si se taie in trei.
  • Se fierbe apa cu zaharul cateva minute. Se da la racit si se insiropeaza blatul.
  • Se topeste margarina.Se lasa sa se raceasca si se amesteca pana devine o crema pufoasa. Se adauga zaharul si se amesteca sau mixeaza pana se topeste. Se adauga cacaoa si galbenusurile unul cate unul.
  • Se amesteca toate ingredientele si se toarna fierbinte peste tort.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 586Kcal
  • Carbo: 60.9g
  • Grăsimi: 33.8g
  • Grăsimi sat.: 7.2g
  • Proteine: 7.9g
  • Fibre: 3.2g
  • Zahăr: 51.9g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (153g)
mitinitaMitinita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Buna

abuz

anonymous

E superba !

abuz

anonymous

Un tort reusit

abuz

anonymous

Sper sa-mi iasa

abuz

anonymous

Ua!!!!!

abuz