La multi ani tata!!! tort amandina
Ingrediente
10
Ptr Blat:
Siropul:
Crema:
Glazura :
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare ca pentru bezea.Se adauga zaharul si se mai bat putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom.
- Se pun galbenusurile cu albusurile intr-un bol si se adauga faina,cacao si praful de copt. Se amesteca foarte usor,avand grija sa nu se piarda din volum. Se amesteca numai cat se incorporeaza faina.
- Se toarna intr-o tava rotunda de 24 cm,se da la cuptor cam 25-30 minute si se face testul cu scobitoarea inainte de a se scoate. Nu deschide-ti cuptorul primele 10-15 minute ca sa nu se lase. Se lasa sa se raceasca si se taie in trei.
- Se fierbe apa cu zaharul cateva minute. Se da la racit si se insiropeaza blatul.
- Se topeste margarina.Se lasa sa se raceasca si se amesteca pana devine o crema pufoasa. Se adauga zaharul si se amesteca sau mixeaza pana se topeste. Se adauga cacaoa si galbenusurile unul cate unul.
- Se amesteca toate ingredientele si se toarna fierbinte peste tort.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 586Kcal
- Carbo: 60.9g
- Grăsimi: 33.8g
- Grăsimi sat.: 7.2g
- Proteine: 7.9g
- Fibre: 3.2g
- Zahăr: 51.9g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (153g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Buna
anonymous
E superba !
anonymous
Un tort reusit
anonymous
Sper sa-mi iasa
anonymous
Ua!!!!!
Punctează această reţetă