Zmeura noastra, care s-a intins deja mai mult decat confortabil peste tarusii de lemn, pusi mai mult in joaca in sprijinul lor.
Sint foarte fericita ca avem din nou zmeura, asa cum aveam copila fiind, asa ca am sa v-o prezint de la primele.
Daca nu aveti mixer din asta vertical, nu-i nici un baizdrobiti zmeura cu o furculita si amestecati apoi totul cat mai bine cu o lingura, spatula, etc. Se pune compozitia rezultata intr-o cutie.
Se lasa la congelator cca. o ora-o ora jumatate, dupa care se scoate si se bate bine, ori cu o furculita ori cu mixerul .numa' bine, atunci cand am scos-o am observat ca samburii erau prea deranjanti .asa ca a trecut toata compozitia printr-o sita, si bine am facut. Deci, va sugerez sa faceti si voi la fel...chiar inainte de a da totul la congelator.
Se repune apoi in congelator pana in momentul servirii pentru a o savura pe deplin, lasati-o cca. 10 minute sa se inmoaie putin. Inghetata se serveste in pahare de desert, tinute in prealabil la frigider.
Se poate decora, daca doriti, cu ciocolata de lapte topita la bain-marie, adica pusa, rupta bucatele, intr-un castron de metal, asezat deasupra unei oale umpluta pe un sfert cu apa si aflata pe foc. Apa va fierbe si astfel ciocolata se va topi Ciocolata astfel topita se toarna apoi intr-o punga de plastic, careia i se taie un colt. Se orneaza cu fasii seducatoare desertul inghetat.
Comentarii:
Super tare !!!!
Elena_j2013, de ce ai mintit? Unde sunt detaliile promise? Mincinoaso!
Mi-am notat reteta.... Merg acum in gradina sa culeg zmeura minune si ...la treaba ...!!! Revin cu detalii ...!!! :)