Petitchef

Inghetata de zmeura (de iarna)

Desert
5 porții
15 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

5

Preparare

  • Inghetata ramane preferata mea. Vara, imi racoreste simturile cu adieri de vant domol in pleoape, amprentandu-mi gustul cu dorinti de vacante indepartate si iarna imi rascoleste amintiri de soare torid si miros de fructe proaspat culese.
    Dar cel mai bine este sa-ti croiesti singur drumul spre visele incropite, deci pregateste o inghetata din fructe si nu-ti cumpara o crema inghetata cu arome si culori sintetice.
    Vara, cand inca soarele nu devine prea indraznet, cand zmeura isi coloraza obrajii si-ti face cu ochiul, imi fac provizii de cateva portii de zmeura pentru iarna, care, desi ma mituieste cu bradul de craciun si zgomotul clopoteilor de plugusor, ramane bonsumflata, moroconoasa si mai capricioasa decat primavara. Atunci, cad narile imi sunt mangaiate de parfumul rosiatic al zmeurei, uit de iarna care parca si-a facut mutatie definitiva, si incerc sa-mi aduc aminte de zambetul sagalnic al soarelui ce-si strecura privirea aurie prin fantele intredeschise ale obloanelor. Doamne ce bine miroase, miroase a vara plina de culori!
    Scoate din congelator zmeura ca sa se dezghete. Este bine sa stea cam 5-6 ore ca sa se incalzeasca pana ajunge la temperatura camerei.
    Daca ai albusele ramase de la alte mancaruri este bine sa nu le arunci, ci le pui intr-o punguta la congelator, iar cand se iveste ocazia sa le folosesti. Deci, daca ai albusele in congelator sa le pui si pe ele la decongelare odata cu zmeura.
    Daca esti nerabdator, sa stii ca dureaza, deci pregateste totul ca sa poti manca acest desert abia a doua zi.
    Cand s-au dezghetat albusele si sunt chiar destul de caldute (doar asa se bat foarte bine)fa o spuma in care, dupa ce s-au intarit ca pentru bezele, pune zaharul. Eu bat albusele la blender. Se bat foarte bine, dar daca nu ai blender, sa stii ca se bat foarte bine cu telul.
    Dupa ce s-au batut bine albusele si ai indulcit cu zahar, poti amesteca cu zmera ce-si astepta cuminte randul. Amesteca cu blenderul doar atat cat capata putina culoare.
    Nu trebuie sa amesteci prea mult, daca ramane putina zmeura intreaga este o adevarata surpiza cand o intalnesti in gura.
    A mai ramas smantana, care, o amesteci tot cu blenderul, dar fara sa insisti prea mult. Nu te sfatuiesc sa pui arome, lasa parfumul zmeurei sa invadeze toate colturile imaginatiei caci merita!
    Sa ai pregatit un vas pentru congelator, rastoarna compozitia in vas si poti sa cureti cu degetelele urmele groase de spuma de pe peretii blederului. Nu-ti fie teama, nu te vede nimeni, si chiar daca da, ce mai conteaza, a iesit minunat!
    Pune compozitia la congelator si lasa visele sa-ti invadeze simturile: peste cateva ore vei fi savurat acest minunat desert.
    Rabdarea iti va fi rasplatita din plin cu miresme parca amortite de zapada ce se mai zburleste la tine. Si daca te gandesti la caldura verii nici nu poti sa nu simti mirosul dulce al zmeurei plimbat cu dragoste de adieri line de vant cu fosnet delicat de frunze adormite la umbra unui tei parca uitat de timp.


Poze

Inghetata de zmeura (de iarna)
Inghetata de zmeura (de iarna) - poza 2
Inghetata de zmeura (de iarna) - poza 3

Întrebări:




Comentarii (35):

25/06/2016

Extraordinar de buna !!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/07/2013

Foarte aprtisanta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/05/2014

Mmmmmmmmmmmmmm...delicios...

(0) (0) Abuz
17/09/2013

Miam miam

(0) (0) Abuz
27/08/2013

Foarte frumos scrisa

(0) (0) Abuz
23/08/2013

F f f f f f f f f nemaipomenita !

(0) (0) Abuz
ciobanu_t2013
ciobanu_t2013, 19/08/2013

Ex

(0) (0) Abuz
28/07/2013

Cred ca este f buna mai ales ca nu are nici mult zahar am sa o fac si eu

(0) (0) Abuz
28/07/2013

Dute dracu

(0) (0) Abuz
26/07/2013

Foarte simpla .

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Înghețată cu iaurt și zmeură
Înghețată cu iaurt și zmeură
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Inghetata de mango - fara aparat de facut inghetata
Inghetata de mango - fara aparat de facut inghetata
6 porții
14 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Înghețată vegană cu banane și aromă de fursecuri!
Înghețată vegană cu banane și aromă de fursecuri!
4 porții
4 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Înghețată vegană cu fructe roșii și cremă de banane
Înghețată vegană cu fructe roșii și cremă de banane
4 porții
4 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Inghetata de casa-petitchef
Inghetata de casa-petitchef
8 porții
4 ore
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Zmeura- izvor de vitamine si minerale Zmeura- izvor de vitamine si minerale Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează