Cele 4 oua le mixam cu 200 gr zahar si 2 plicuri zahar vanilat pana devin spuma . Adaugam bananele pasate pe care in prealabil le-am stropit cu zeama de la 1/2 de lamaie si 450 gr smantana.
Mixam din nou circa 2 minute dupa care asezam compozitia intr-o cutie de plastic si o dam la congelator pentru circa 12 ore. Scoatem compozitia de la congelator si o punem in robotul de bucatarie si la viteza maxima lasam circa 2 minute sa se omogenizeze compozitia.
In acest timp spumam frisca. Compozitia mixata o adaugam treptat la frisca batuta amestecand usor. Cand este omogenizata o punem in bolul de plastic si o dam din nou la congelator. Dupa circa 1 ora scoatem din nou vasul si mixam din nou .
O punem inapoi in congelator si lasam compozitia la rece pana se intareste . Se poate servi cu toping de ciocalata, nuci prajite in zahar ars , sau decorata cu fructe .
Comentarii:
15 minute ai zis?
Prea multa munca , bago , scoateo ... ce e asta ?