Intr-o craticioara medeie incalziti laptele, zaharul, putina sare, menta si 250 ml frisca lichida.
Cand amestecul de lichide si menta sa incalzit, luati-l de pe foc si acoperiti craticioara. Lasati sa se infuzeze menta 30 de minute.
Scoateti menta cu o strecuratoare. Presati bine cu o lingurita frunzele de menta in strecuratoare, pana iese toata esenta din ele. Restul de 250 ml de frisca lichida o bateti separat.
Reincalziti laptele, separat intr-un castron amestecati galbenusurile, cand laptele este caldut turnati-l trepatat peste oua. Fierbeti acest amestec pana se ingroasa, amestecati cu o spatula tot timpul.
Aveti grija sa nu coaceti oualae! Lasati acest amestec sa se raceasca complet. Turnati peste el frisca batuta si omogenizati. Topiti ciocolata amaruie. Pe fundul caserolei turnati cateva fasii de ciocolata topita, turnati inghetata si iar ciocolata topita si tot asa, in straturi.
Eu a facut inghetata la masina si am m-ai dat-o la congelator cu ciocolata in straturi, doar cat sa se intareasca.
Comentarii:
Grozavă!
Da,excelenta!
Aspectul lasa de dorit
Apetisanta si deja simt gustul si racoarea mentei . Felicitari!
Yumiii
Mi-a reusit si e delicioasa
Este de vis
E cool!
Oooo e preferata mea