Inghetata de menta

Desert
6 porții
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

6

Preparare

  • Intr-o craticioara medeie incalziti laptele, zaharul, putina sare, menta si 250 ml frisca lichida.
  • Cand amestecul de lichide si menta sa incalzit, luati-l de pe foc si acoperiti craticioara. Lasati sa se infuzeze menta 30 de minute.
  • Scoateti menta cu o strecuratoare. Presati bine cu o lingurita frunzele de menta in strecuratoare, pana iese toata esenta din ele.
    Restul de 250 ml de frisca lichida o bateti separat.
  • Reincalziti laptele, separat intr-un castron amestecati galbenusurile, cand laptele este caldut turnati-l trepatat peste oua. Fierbeti acest amestec pana se ingroasa, amestecati cu o spatula tot timpul.
  • Aveti grija sa nu coaceti oualae! Lasati acest amestec sa se raceasca complet. Turnati peste el frisca batuta si omogenizati. Topiti ciocolata amaruie. Pe fundul caserolei turnati cateva fasii de ciocolata topita, turnati inghetata si iar ciocolata topita si tot asa, in straturi.
  • Eu a facut inghetata la masina si am m-ai dat-o la congelator cu ciocolata in straturi, doar cat sa se intareasca.
IIsabela

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Roxana, 14/11/2023

Grozavă!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
26/07/2015

Da,excelenta!

(1) (0) abuz
08/06/2015

Aspectul lasa de dorit

(0) (1) abuz
26/05/2015

Apetisanta si deja simt gustul si racoarea mentei . Felicitari!

(0) (0) abuz
03/05/2015

Yumiii

(0) (0) abuz
02/05/2014

Mi-a reusit si e delicioasa

(0) (0) abuz
01/08/2013

Este de vis

(0) (0) abuz
28/07/2013

E cool!

(0) (0) abuz
mena29
mena29, 17/06/2010

Oooo e preferata mea

(0) (0) abuz