Se bat ouale intregi cu zaharul si laptele pe baie de abur pana ce se ingroasa. Apoi adaugam cacao si ciocolata topita cu 50 ml frisca, se amesteca si se da la rece.
Intre timp se bate restul de frisca. Se incorporeaza treptat in spuma de ciocolata si se da la congeletor pentru o ora.
Dupa o ora se scoate si se amesteca din nou si iar se da la congelator pentru o ora. Aceasta operatiune este pentru a evita formarea cristalelor de gheata si asa veti obtine o inghetata cremoasa si delicioasa.
Pentru servit, presarati deasupra ciocolata alba rasa, sos de ciocolata si zmeura proaspata.
Am folosit ciocolata menaj de la profi si am adaugat biscuiti sfaramitati in bucatele micute. A iesit foarte buna. Nu s-au simtit ouale din compozitie.
Comentarii (19):
Foarte buna si delicioasa
Am folosit ciocolata menaj de la profi si am adaugat biscuiti sfaramitati in bucatele micute. A iesit foarte buna. Nu s-au simtit ouale din compozitie.
Cel mai bun sait cu retete de inghetata
Este foarte delicioasa
Fina si delicioasa si extrem de delicata .Un deliciu la rece
Se poate face si pe bat?
am forme pentru a face inghetata pe bat si as vrea sa fac in ele
E cea mai buna inghetata de ciocolata
Perfecta pt o zi calda
Arata super tare
Foarte buna