Intr-o craticioara se amesteca cu un tel ouale, zaharul si laptele.
Dupa ce s-a omogenizat se pune pe foc mic si se lasa pana cand da in fiert si se ingroasa, amestecand din cand in cand.
Apoi se ia de pe foc si se adauga cacao si esenta de rom.
Cand s-a racit complet se incorporeaza cu ajutorul unui tel in frisca batuta si stafidele.
Se toarna continutul intr-un vas se acopera cu un capac sau cu folie alimentara si se baga in congelator pentru minim 3 ore.
Inainte de a servi se scoate inghetata din congelator si se face sosul: cateva bucatele de ciocolata (50g) se topesc in cuptorul cu microunde, se adauga smantana dulce lichida (75 ml) si o lingurita de zahar pudra vanilat si se amesteca. Se mai baga la microunde putin si apoi se amesteca. Se toarna peste inghetata.
E foarte gustoasa si daca vreti puteti sa o puneti intru-n pahar si infigeti un bat acolo iar apoi o puneti la frigider si apoi o scoateti de la frigider si scoateti inghetata din pahar si o puteti manca e super o ador
Comentarii (87):
Este mai buna fara staide si sos
EXCELENTA!
Sunt foarte bune
E foarte gustoasa si daca vreti puteti sa o puneti intru-n pahar si infigeti un bat acolo iar apoi o puneti la frigider si apoi o scoateti de la frigider si scoateti inghetata din pahar si o puteti manca e super o ador
Mie mi.a iesit ...este atat de buna reteta :D
Wow e excelent
Super tare e faina reteta si usoara in acelasi timp
Nu am gusat-o inca, dar arata bn
Super si rapida si ieftina si foarte gustoasa EXCELENTA
:)