Albusul se bate spuma , se adauga zaharul pudra si zeama de lamîie cu care nu se mai bate, ci numai se freaca circular, cu furculita, 5 6 minute, pîna cînd se topeste zaharul si se moaie albusul, ca o smîntîna care curge putin.
Aceasta glazura se foloseste numai pentru fursecurile care au fost deja coapte: islere, rondele din aluat fraged, indiene, ciuperci din indiene etc Glazura se aplica, cu lama cutitului, în strat subtire, deasupra lor, apoi acestea se lasa sa se usuce, fara sa se mai introduca în cuptor.
Daca se foloseste pentru prajituri cu foile coapte înainte si apoi aranjate cu umplutura, prajituri din foi cu miere, cu amoniac ., glazura se prepara la fel, însa numai cu 100 g zahar pudra pentru un albus.
Glazura va fi suficienta pentru o tava mijlocie ; se toarna toata peste foaia de deasupra, se întinde cu cutitul si se presara cu nuci taiate în felii si, apoi, tocate, cu bomboane mici, colorate sau cu ciocolata, rasa direct peste glazura, sau cu granule de ciocolata.
Toate se presara numai în cantitate mica, ca sa nu acopere toata glazura. Se lasa sa se usuce pina a doua zi, apoi prajitura se taie în bucati de 3/5 cm.