Petitchef

Glazura alba

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Albusul se bate spuma , se adauga zaharul pudra si zeama de lamîie cu care nu se mai bate, ci numai se freaca circular, cu furculita, 5 6 minute, pîna cînd se topeste zaharul si se moaie albusul, ca o smîntîna care curge putin.
  • Aceasta glazura se foloseste numai pentru fursecurile care au fost deja coapte: islere, rondele din aluat fraged, indiene, ciuperci din indiene etc Glazura se aplica, cu lama cutitului, în strat subtire, deasupra lor, apoi acestea se lasa sa se usuce, fara sa se mai introduca în cuptor.
  • Daca se foloseste pentru prajituri cu foile coapte înainte si apoi aranjate cu umplutura, prajituri din foi cu miere, cu amoniac ., glazura se prepara la fel, însa numai cu 100 g zahar pudra pentru un albus.
  • Glazura va fi suficienta pentru o tava mijlocie ; se toarna toata peste foaia de deasupra, se întinde cu cutitul si se presara cu nuci taiate în felii si, apoi, tocate, cu bomboane mici, colorate sau cu ciocolata, rasa direct peste glazura, sau cu granule de ciocolata.
  • Toate se presara numai în cantitate mica, ca sa nu acopere toata glazura. Se lasa sa se usuce pina a doua zi, apoi prajitura se taie în bucati de 3/5 cm.


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
12 porții
3 ore
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează