Ghimbirul se curata si se feliaza subtire. Se pune intr-un vas rezistent la microunde, acoperit de apa. Se lasa 25 minute.
Se usuca in strecuratoare si se pune iar la microunde acoperit cu apa rece din belsug inca 45 minute. Se usuca iar in strecuratoare apoi se toaca marunt, fara a se zdrobi.
Se pune la fiert impreuna cu o cana zeama de lamaie si pectina. Cand fierbe se adauga zaharul, se amesteca bine, se mai lasa un minut sa fiarba si se toarna in borcane sterilizate. Se acopera borcanele cu celofan.
Gem de rosii verzi si afineMarmelada de grapefruitGem de zmeura si ciocolataUnt de mangoChutney de piersici si migdaleGem de ananasPepene galben murat cu ghimbirUmplutura de placinta cu mureGem de mere cu caramelJeleu de grapefruitSerbet de portocalaGem de smochineUnt de dovleacDulceata de pere cu ghimbirDulceata de capsuni.
Comentarii:
5 cani de zahar?????!!!!!!!! sper ca e doar o greseala......