Cornete cu carne uscata

Aperitiv
Ușor
28 min

Si daca am da o forma mai originala foilor de brick transformandu-le in aperitiv? Prezentati-le oaspetilor dvs. sub forma cornet. Umplute cu un amestec de branza proaspata si carne uscata, va vor garanta succesul ;-) Va ploua-n gura? Trebuie doar sa urmati pasii de realizare a retetei noastre disponibile in versiunea scrisa si video ;-)

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire8 min
  • Cornete cu carne uscata - Preparare etapa 1Suprapuneti foile de brick si taiati-le in 4 sferturi. Taiati marginile rotunjite pentru a forma triunghiuri.
  • Cornete cu carne uscata - Preparare etapa 2Ungeti fiecare triunghi cu ulei de masline. Strangeti-le sub forma de cornet, privind tehnica din video de mai jos.
  • Cornete cu carne uscata - Preparare etapa 3Strangeti-le sub forma de cornet, privind tehnica din video de mai jos.
  • Cornete cu carne uscata - Preparare etapa 4Puneti-le pe o foaie de copt acoperita cu hartie de pergament si coaceti timp de aproximativ 8 minute la 180° C. Cornetele trebuie sa fie de culoare maro aurie.
  • Cornete cu carne uscata - Preparare etapa 5Se amesteca branza cu 5 felii de carne uscata taiata in bucati mici, ceapa taiata, busuioc taiat, seminte de pin. Puneti sare si piper.
  • Cornete cu carne uscata - Preparare etapa 6Umpleti fiecare con cu acest amestec folosind un posh. Taiati ultima felie de carne in bucati mici si puneti peste crema. Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Formarea cornetelor: este necesar ca foile de brick sa fie bine unse cu ulei.
Umplere: Aveti grija ca aceste cornete din foi de brick se inmoaie rapid asa ca, umpleti-le in ultimul moment.

PPetitchef_ro

Întrebări

Ce sunt foile de brick? Unde se gasesc de cumparat?

Aceste foi asemanatoare cu foile de placinta, dar sunt un pic mai grosute. Se gasesc de cumparat in super marketuri.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: