Dulceata de prune

Dulceata de prune
Desert
4 porții
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Empanadillas cu dulceață


Preparare

Preparare20 min
Gătire15 min
  • Spalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii. Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau asa.
  • Crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit, apoi impingem samburele cu un betisor. In locul samburelui se poate introduce un miez de nuca.
  • Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros. Adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic . Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat. Verificam daca este gata astfel. Punem cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa rece, daca vor ramane intregi si nu se vor imprastia, dulceata este gata. De vrei sa te complici putin…iata si o alta varianta a dulcetii de prune.
  • Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape.
  • Se decojesc si se scot samburii dupa metoda explicata mai sus.
  • Se pun pe foc apa impreuna cu zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele decojite si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.
  • Este o dulceata aromata si cu un gust deosebit ,foarte diferit de gustul dulceatii de prune in coaja.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

05/09/2013

Genial

(0) (0) abuz



+