Petitchef

Dulceata de prune

Desert
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii. Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau asa.
  • Crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit, apoi impingem samburele cu un betisor. In locul samburelui se poate introduce un miez de nuca.
  • Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros. Adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic . Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat. Verificam daca este gata astfel. Punem cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa rece, daca vor ramane intregi si nu se vor imprastia, dulceata este gata. De vrei sa te complici putin…iata si o alta varianta a dulcetii de prune.
  • Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape.
  • Se decojesc si se scot samburii dupa metoda explicata mai sus.
  • Se pun pe foc apa impreuna cu zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele decojite si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.
  • Este o dulceata aromata si cu un gust deosebit ,foarte diferit de gustul dulceatii de prune in coaja.


Întrebări:




Comentarii:

05/09/2013

Genial

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Empanadillas cu dulceață
Empanadillas cu dulceață
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Prepelite cu prune
Prepelite cu prune
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Retete dulci cu prune Retete dulci cu prune Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează