Cum să faci skyr de casă? rețeta ușoară și economică!
Cum să faci Skyr de casă? Rețeta ușoară și economică!
Iată rețeta noastră de Skyr de casă, o alternativă sănătoasă și delicioasă la iaurturile tradiționale! Preparat cu brânză de vaci 0% grăsime, acest Skyr de casă este ideal pentru un mic dejun hrănitor sau un desert ușor. Fii creativ: pentru a înlocui iaurtul în prăjituri, pregătește sosuri de iaurt sau pentru a face boluri cu fructe proaspete, opțiunile sunt nelimitate! Super ușor de preparat, vei avea nevoie doar de un bol, o banda elastică și niște tifon pentru a te bucura de un skyr sănătos și delicios :-)
Deschideți borcanul cu brânză și scoateți capacul.
*Nu aruncați capacul.
Acoperiți partea superioară cu tifon. Sigilați tifonul cu o bandă elastică.
Întoarceți borcanul într-un castron, astfel încât lichidul conținut în brânză să se scurgă. *Am adăugat o clemă pentru a ține mai bine marginile tifonului.
Dați borcanul la frigider pentru 1 noapte (cel puțin 5 ore) pentru ca zerul să curgă în bol.
Scoateți tifonul.
Gata!
Puteți însoți bolul de skyr cu zmeură, fulgi de ciocolată și unt de arahide pentru un răsfăț maxim!
Pot înlocui brânza de vaci cu iaurt grecesc pentru a face skyr de casă? Da, puteți folosi iaurt grecesc ca înlocuitor al brânzei de vaci pentru a face skyr de casă, textura va fi mai compactă!
Pot înlocui brânza de vacă cu brânzeturi elvețiene pentru a face skyr de casă? Da, este complet posibil.
Pot înlocui brânza de vaci cu iaurt de oaie pentru a face skyr de casă? Da, puteți folosi iaurt de oaie ca înlocuitor al brânzei de vaci pentru a face skyr de casă. Cu toate acestea, rețineți că gustul și textura pot fi puțin diferite.
Cât timp pot păstra Skyr în frigider? Skyr de casă poate fi păstrat la frigider timp de aproximativ 5 până la 7 zile. Asigurați-vă că îl depozitați într-un recipient etanș.
Pot să congelez Skyr? Da, skyr de casă poate fi congelat. Pune-l într-un recipient ermetic potrivit pentru congelare și poate fi păstrat la congelator până la 2 luni. Puteți chiar să-l înghețați în tăvi pentru cuburi de gheață pentru a obține cantitatea necesară pentru un smoothie, de exemplu.
Cum pot îmbunătăți skyr-ul? Puteți adăuga fructe proaspete, vanilie, miere, sirop de arțar, ciocolată, piureuri din semințe oleaginoase (arahide, migdale, alune), granola de casă, pe scurt, răsfață-te cu topping-uri!
Este skyr de casă potrivit pentru persoanele care urmează o dietă săracă în carbohidrați? Skyr este, în general, sărac în carbohidrați și bogat în proteine, ceea ce îl face o alegere potrivită pentru persoanele care urmează o dietă săracă în carbohidrați.
Pot folosi skyr ca înlocuitor al iaurtului în rețete? Da, puteți folosi skyr de casă ca înlocuitor pentru iaurt în multe rețete. Funcționează bine în smoothie-uri, sosuri, marinate și deserturi.
Cum să eliminați cât mai mult zer posibil din brânză de vaci pentru a avea un skyr mai gros? V-am arătat cel mai convenabil mod de a face skyr, dar dacă doriți să aveți un skyr și mai gros, îl puteți transfera complet pe un tifon și îl puteți lăsa într-o strecurătoare, peste un bol, peste noapte. De asemenea, îl puteți amesteca și repeta procesul pentru a elimina și mai mult zer.
Ceea ce ați făcut nu este skyr ci o brânză de casă mai densă. Skyr nu este nici brânză de vaci nici iaurt. Are în comun cu brânza de vaci faptul că se face din lapte smântânit, dar nu se prepară termic ca brânza de vaci ci primește, pe lângă culturile de iaurt și cheag natural. Și la noi există skyr (Danone)
Comentarii:
Ceea ce ați făcut nu este skyr ci o brânză de casă mai densă. Skyr nu este nici brânză de vaci nici iaurt. Are în comun cu brânza de vaci faptul că se face din lapte smântânit, dar nu se prepară termic ca brânza de vaci ci primește, pe lângă culturile de iaurt și cheag natural. Și la noi există skyr (Danone)