Petitchef

Cremes(cremsnit) ca la mama acasa

Desert
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru foi:

Pentru crema:

Preparare

  • Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea , omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale. Impartim coca in 4 , intindem foile si le coacem pe rand in tava.
  • Preparam crema punand la fiert 1 l lapte. Separam albusurile de galbenusuri.
    Albusurile le batem spuma cu un prag de sare, apoi adaugam 125 g zahar si batem bine pina se intaresc din nou.
  • Galbenusurile le batem bine cu 125 g zahar pina se fac spuma. Adaugam zaharul vanilat, faina si laptele rece(700 ml)treptat. Cand laptele fierbe, adaugam compozitia cu galbenusurile si amestecam repede-repede, imvartind continuu.se lucreaza foarte rapid. Inmuiem gelatina in 150 ml apa.
  • Adaugam 1/2 din albusuri in compozitia fierbinte, dupa ce am stins focul si cu miscari line incorporam toate albusurile.Adaugam apoi si cealalta 1/2 de albusuri amestecand lin pina le incorporam si pe acestea.
  • Adaugam gelatina inmuiata si omogenizam pina se dizolva toata gelatina.
    Aveti grija ca daca doriti sa iasa bine crema trebuie sa va miscati foarte repede si sa aveti toate la indemana.
  • Punem 1/2 crema intre doua foi , apoi cealalta 1/2 intre celelalte doua foi si dam cremesul la rece.
  • Dupa ce s-a racit il pudram deasupra cu zahar praf. Din cantitatile ce le-am dat eu ies doua prajituri.


Poze

Cremes(cremsnit) ca la mama acasa
Cremes(cremsnit) ca la mama acasa - poza 2

Întrebări:




Comentarii (13):

04/07/2015

Am facut ieri reteta asta de cremes,este cea mai grozava reteta pe care am gasit-o pina acum.Nici nu o sa mai caut alta reteta ,o sa o fac tot asta pt ca se face foarte usor s este foarte bun.Multumesc.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/12/2014

Este ca la mama acasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/04/2014

F buna

(0) (0) Abuz
22/02/2014

:)

(0) (0) Abuz
24/01/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
05/12/2013

Buen de tot

(0) (0) Abuz
13/09/2013

Insfarsit si reteta foilor , multumesc mult !

(0) (0) Abuz
06/07/2013

F.f.f. buna .dar un am gustato.

(0) (0) Abuz
27/03/2013

Da este la fel cum o facea MAMA mea in anii 60....ce bine ca se mai pastreaza aceste retete ...ar trebuii sa incercati fara gelatina ,MAMA facea fara gelatina

(0) (0) Abuz
19/01/2013

EXCELENTA RETETA !

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cremsnit à la petitchef
Cremsnit à la petitchef
10 porții
2 zile 1 h
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cum sa faci popcorn acasa! Cum sa faci popcorn acasa! Cum sa faci granola acasa! Cum sa faci granola acasa! Cum sa faci pate vegetal acasa! Cum sa faci pate vegetal acasa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează