Se amesteca faina cu cateva linguri de lapte pana devine o compozitie ca pentru clatite( fara cocoloase) .Intre timp punem laptele la fiert, iar cand da in clocot, se adauga compozitia din faina si se amesteca destul de des pentru a nu se forma cocoloase.Cand consideram ca faina este fiarta,se adauga galbenusurile frecate cu zaharul. Se amesteca pana zaharul este topit, iar la urma adaugam albusurile batute spuma tare si se amesteca incet cu o lingura de lemn(nu trebuie sa fie crema fina, trebuie sa ramana bucatele de albus batut) Foile sunt cumparate din magazin.Pentru a se putea taia mai usor prajitura ,portionam inainte foaia de deasupra. Cand se mai raceste un pic crema se toarna peste prima foaie iar deasupra asezam bucatile gata portionate. Cand se serveste se pugreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie
E ceva gresit la aceasta reteta...nu e echilibrata la gust...nu are arome si foarte usor se fac acele cocoloase in crema.documentati va inainte. ..nu tot ce e postat pe net e autentic. Succes
Eu aveam o reteta simpla de care toti ai mei erau incantati. Am incercat-o pe asta si...m-am facut de ras. Cea mai elementara gresala e legata de albusuri : nu se pun, ...doar strica culoarea. Daca totusi le punem (din motive de economie), macar sa nu le batem spuma ( !!! ), caci cu cat mai tare e spuma, cu atat mai branzoasa va fi crema. Pe urma, gustul atat de bine cunoscut de cremes nu se poate obtine fara fierberea in lapte a unui baton de vanilie si a cojii unei lamai. Draga Maria, incearca chestiile astea si vei descoperi cremesul autentic.
Comentarii (96):
E ceva gresit la aceasta reteta...nu e echilibrata la gust...nu are arome si foarte usor se fac acele cocoloase in crema.documentati va inainte. ..nu tot ce e postat pe net e autentic. Succes
Bucatele de albus?omleta?,restul e ok
Branzoasa, fara finete , fara eleganta , fara aspect
Foarte bun !!!
Tare!
Foarte bunnnnnn
Eu aveam o reteta simpla de care toti ai mei erau incantati. Am incercat-o pe asta si...m-am facut de ras. Cea mai elementara gresala e legata de albusuri : nu se pun, ...doar strica culoarea. Daca totusi le punem (din motive de economie), macar sa nu le batem spuma ( !!! ), caci cu cat mai tare e spuma, cu atat mai branzoasa va fi crema. Pe urma, gustul atat de bine cunoscut de cremes nu se poate obtine fara fierberea in lapte a unui baton de vanilie si a cojii unei lamai. Draga Maria, incearca chestiile astea si vei descoperi cremesul autentic.
Foarte buna .....
Ffffff buna delicioasa si fff usor de preparat, eu o fac mereu!!!!!!!!!!!
Comentariul tău: Reteta usoara si sigura, mi-a iesit o crema foarte fina si buna. Am folosit tel para, nu lingura, ca sa amestec in crema.