Petitchef

Cremsnit

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se sparg oualele si se bat bine cu zaharul pret de 3-4min cu mixerul, pana devin o spuma in care zaharul s-a dizolvat. Se adauga aproximativ 700ml de lapte si mai bati 30 de secunde.
  • Intr-un castron se dizolva amidonul in 300 ml lapte. Intr-o cratita incapatoare se pune laptele cu amidonul si spuma de oua,zahar si lapte. Acum urmeaza cea mai plictisitoare si mai obositoare etapa: cea a fierberii pe foc a cremei.
  • La un foc mic, cu ajutorul unui tel amesteci in continuu in aceasta crema pana se incheaga. Nu dureaza mult, cam 10-15 minute, dar este al naibii de plictisitor si acele 15 minute ti se par ca naiba de lungi, asa ca rabdare si amesteca! Eventual suna o prietena ca poti amesteca si vorbi la telefon in acelasi timp.
  • Atunci cand incepe sa se inchege se intampla in toata masa de lichid, asa ca amesteca bine ca totul sa fie omogen. Trage crema de pe foc si adauga untul pe care il incorporezi in crema.
  • Acum, pe un balcon, ca tot joaca iarna ultima repriza, sau in alt loc rece, lasi crema la racit. Mai amesteci in ea din cand in cand, ca iti va lua cam 2 ore pana se raceste perfect.
  • Bati frisca pana e teapanasi o lasi si pe ea la rece. Atunci cand este rece crema de lapte si oua se amesteca cu frisca. Se pune intre cele 2 foi pe care le lasi peste noapte in frigider sau la rece. Iti trebuie o tava cu peretii inalti, cam de dimensiunile blaturilor de cremsnit, dar daca nu ai, construiesti pereti falsi din folie de aluminiu.
  • Asta e varianta mai pufoasa a cremsnitului, pentru ca daca ati vrea o varianta grea procedati exact la fel pana la etapa cu untul, pe care nu il mai puneti. Dupa ce se raceste bine de tot crema de oua si lapte se ameseca cu 250 g de unt 82% grasime frecat spuma.


Poze

Cremsnit
Cremsnit - poza 2

Întrebări:




Comentarii (22):

elena_ioana_p2018
elena_ioana_p2018, 14/12/2018

Si eu am gatit aceasta reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Adriana G, 14/12/2018

Si eu am gatit aceata reteta

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
05/04/2014

Ff fain

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

Foarte buna , incercatise merita :*

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/07/2013

Foarte buna...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/12/2014

Nu e rea varianta mai aproape de original...si foia intreaga deasupera

(0) (0) Abuz
18/04/2014

A fost o reteta buna dar de incepatori .

(0) (0) Abuz
27/03/2014

Bun

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Sfgghuj

(0) (0) Abuz
18/12/2013

Foarte delicioasa

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cremsnit à la petitchef
Cremsnit à la petitchef
10 porții
2 zile 1 h
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1 h 50 m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Spirale cu crema de vanilie
Spirale cu crema de vanilie
12 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează