Se sparg oualele si se bat bine cu zaharul pret de 3-4min cu mixerul, pana devin o spuma in care zaharul s-a dizolvat. Se adauga aproximativ 700ml de lapte si mai bati 30 de secunde.
Intr-un castron se dizolva amidonul in 300 ml lapte. Intr-o cratita incapatoare se pune laptele cu amidonul si spuma de oua,zahar si lapte. Acum urmeaza cea mai plictisitoare si mai obositoare etapa: cea a fierberii pe foc a cremei.
La un foc mic, cu ajutorul unui tel amesteci in continuu in aceasta crema pana se incheaga. Nu dureaza mult, cam 10-15 minute, dar este al naibii de plictisitor si acele 15 minute ti se par ca naiba de lungi, asa ca rabdare si amesteca! Eventual suna o prietena ca poti amesteca si vorbi la telefon in acelasi timp.
Atunci cand incepe sa se inchege se intampla in toata masa de lichid, asa ca amesteca bine ca totul sa fie omogen. Trage crema de pe foc si adauga untul pe care il incorporezi in crema.
Acum, pe un balcon, ca tot joaca iarna ultima repriza, sau in alt loc rece, lasi crema la racit. Mai amesteci in ea din cand in cand, ca iti va lua cam 2 ore pana se raceste perfect.
Bati frisca pana e teapanasi o lasi si pe ea la rece. Atunci cand este rece crema de lapte si oua se amesteca cu frisca. Se pune intre cele 2 foi pe care le lasi peste noapte in frigider sau la rece. Iti trebuie o tava cu peretii inalti, cam de dimensiunile blaturilor de cremsnit, dar daca nu ai, construiesti pereti falsi din folie de aluminiu.
Asta e varianta mai pufoasa a cremsnitului, pentru ca daca ati vrea o varianta grea procedati exact la fel pana la etapa cu untul, pe care nu il mai puneti. Dupa ce se raceste bine de tot crema de oua si lapte se ameseca cu 250 g de unt 82% grasime frecat spuma.
Comentarii (22):
Si eu am gatit aceasta reteta
Si eu am gatit aceata reteta
Ff fain
Foarte buna , incercatise merita :*
Foarte buna...
Nu e rea varianta mai aproape de original...si foia intreaga deasupera
A fost o reteta buna dar de incepatori .
Bun
Sfgghuj
Foarte delicioasa