Cremsnit à la petitchef
Un desert simplu de facut, ingrediente putine si fara prea mult timp langa aragaz. Poate fi adaptata si pentru diabetici.
Ingrediente
10
Preparare
Preparare1 oră
Gătire2 zile
- 5 oua + 8 linguri zahar (6 linguri de indulcitor pudra) + 6 linguri faina + 750 ml lapte se pun intr-un vas si se fierb la foc mic pe aragaz
- Se amesteca continuu, folosind un tel, pana ajunge la consistenta unei mamaligi, avand grija sa nu faca cocoloase sau sa se lipeasca.
- Se stinge focul si se adauga peste compozitia fierbinte, 3/4 din pachetul de margarina. Se omogenizeaza bine.
- Se adauga fiola de esenta de vanilie si se amesteca.
- Se da la rece pentru 20 minute. Eu folosesc metoda rapida - racesc vasul intr-un alt vas cu apa rece + gheata, amestecand continuu in crema. Cand s-a racit, bag vasul in frigider.
- Desfacem pachetul cu foi de cremsnit. Verificam starea foilor si daca avem una rupta o vom folosi la partea de deasupra.
- Asamblare: 1 foaie de cremsnit + 1/2 din crema + 1 foaie de cremsnit + restul de crema.
Atentie: crema trebuie sa fie rece-rece.
Deasupra vom folosi ultima foaie de cremsnit pe care o vom faramita in palme, rezultand bucati nici prea fine, nici prea mari. Aveti grija ca foaia rupta sa o distribuiti pe toata crema de deasupra. - Dati la rece pentru cel putin 1 zi. Perfect ar fi sa stea cel putin 2.
- Eu am asamblat foile in cutia originala si le-am imbracat in folie de aluminiu. Am tinut la rece 3 zile...mult, dar a meritat fiecare bucatica. S-a taiat perfect!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!