5 oua + 8 linguri zahar (6 linguri de indulcitor pudra) + 6 linguri faina + 750 ml lapte se pun intr-un vas si se fierb la foc mic pe aragaz
Se amesteca continuu, folosind un tel, pana ajunge la consistenta unei mamaligi, avand grija sa nu faca cocoloase sau sa se lipeasca.
Se stinge focul si se adauga peste compozitia fierbinte, 3/4 din pachetul de margarina. Se omogenizeaza bine.
Se adauga fiola de esenta de vanilie si se amesteca.
Se da la rece pentru 20 minute. Eu folosesc metoda rapida - racesc vasul intr-un alt vas cu apa rece + gheata, amestecand continuu in crema. Cand s-a racit, bag vasul in frigider.
Desfacem pachetul cu foi de cremsnit. Verificam starea foilor si daca avem una rupta o vom folosi la partea de deasupra.
Asamblare: 1 foaie de cremsnit + 1/2 din crema + 1 foaie de cremsnit + restul de crema. Atentie: crema trebuie sa fie rece-rece. Deasupra vom folosi ultima foaie de cremsnit pe care o vom faramita in palme, rezultand bucati nici prea fine, nici prea mari. Aveti grija ca foaia rupta sa o distribuiti pe toata crema de deasupra.
Dati la rece pentru cel putin 1 zi. Perfect ar fi sa stea cel putin 2.
Eu am asamblat foile in cutia originala si le-am imbracat in folie de aluminiu. Am tinut la rece 3 zile...mult, dar a meritat fiecare bucatica. S-a taiat perfect!