Cremsnit à la petitchef

Cremsnit à la Petitchef
Desert
10 porții
Foarte ușor
2 zile 1 h

Un desert simplu de facut, ingrediente putine si fara prea mult timp langa aragaz. Poate fi adaptata si pentru diabetici.


Ingrediente

10

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare1 oră
Gătire2 zile
  • 5 oua + 8 linguri zahar (6 linguri de indulcitor pudra) + 6 linguri faina + 750 ml lapte se pun intr-un vas si se fierb la foc mic pe aragaz
  • Se amesteca continuu, folosind un tel, pana ajunge la consistenta unei mamaligi, avand grija sa nu faca cocoloase sau sa se lipeasca.
  • Se stinge focul si se adauga peste compozitia fierbinte, 3/4 din pachetul de margarina. Se omogenizeaza bine.
  • Se adauga fiola de esenta de vanilie si se amesteca.
  • Se da la rece pentru 20 minute. Eu folosesc metoda rapida - racesc vasul intr-un alt vas cu apa rece + gheata, amestecand continuu in crema. Cand s-a racit, bag vasul in frigider.
  • Desfacem pachetul cu foi de cremsnit. Verificam starea foilor si daca avem una rupta o vom folosi la partea de deasupra.
  • Asamblare: 1 foaie de cremsnit + 1/2 din crema + 1 foaie de cremsnit + restul de crema.
    Atentie: crema trebuie sa fie rece-rece.
    Deasupra vom folosi ultima foaie de cremsnit pe care o vom faramita in palme, rezultand bucati nici prea fine, nici prea mari. Aveti grija ca foaia rupta sa o distribuiti pe toata crema de deasupra.
  • Dati la rece pentru cel putin 1 zi. Perfect ar fi sa stea cel putin 2.
  • Eu am asamblat foile in cutia originala si le-am imbracat in folie de aluminiu. Am tinut la rece 3 zile...mult, dar a meritat fiecare bucatica. S-a taiat perfect!


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+