Primul lucru pe care il facem este sa coacem foile de foietaj pe care le intepam cu fuculita in cuptorul incalzit inainte in jur de 20-25 de minute.
Apoi pregatim si crema astfel: gelatina o punem la inmuiat in apa rece,ouale le separam iar galbenusurile le frecam bine cu jumatate din cantitatea de zahar pana obtinem o compozitie spumoasa.
Adaugam faina alternand cu laptele,zaharul vanilat si punem la foc mic amestecand continuu.
Cand aceasta a capatat consistenta unei budinci o luam de pe foc si adaugam gelatina scursa de apa,coaja de lamaie ,esenta de vanilie si untul taiat cubulete.Amestecam pentru omogenizare si o lasam la racit.
Albusurile le mixam cu zaharul ramas si le incorporam la crema cand aceasta este complet rece.
Intr-o tava de marimea foilor punem folie alimentara astfel incat sa putem infasura prajitura dupa ce o umplem..
Umplem foile cu crema si apoi sigilam cu folia pentru ca prajitura sa se inmoaie mai repede.Lasam la rece cateva ore bune,portionam in patratele,dreptunghiuri si presaram zahar pudra.Pofta buna.
Comentarii:
EXTRAORDINAR
O voi face si eu
Foarte gustos
Bunnnnnnnnnnnn
O reteta super....