Laptele se pune la fiert impreuna cu vanilia, albusurile se bat spuma, pana fac tepi, apoi se adauga zaharul si se bate bine pana se obtine o spuma tare si lucioasa.
Se adauga unul cate unul galbenusurile, apoi se incorporeaza amidonul
Cand laptele incepe sa fiarba, se dauga spuma de albusuri treptat, nu toata odata si se amesteca bine cu lingura, specificatii, oala in care fierbeti laptele sa fie destul de mare ca sa incapa si spuma de albusuri.
Amestecati tot timpul pana incepe sa se ingroase...trebuie sa rezulte o crema groasa ( sa cada greu de pe lingura de lemn)
Cand este calduta se incorporeaza untul taiat cubulete, crema se da la rece sa se intareasca bine, se pune pe foaie, se netezeste bine
Apoi adaugat si 300 ml frisca lichida batuta bine la mixer, o montam deasupra cremei niveland frumos, iar deasupra am pus o foaie faramitata ca sa pot taia frumos cresnitul ta daaam!mai de aproape se sectiunea!
EXCELENTA spune fiul meu de 12 ani care mi-o cere zilnic daca s-ar putea!!!!!(ginerele si fiica mea au o cofetarie de10 ani ,cu multe firfizoane,dar aceasta reteta simpla le-a placut si lor "este de la mama")
Comentarii (60):
EXCELENTA spune fiul meu de 12 ani care mi-o cere zilnic daca s-ar putea!!!!!(ginerele si fiica mea au o cofetarie de10 ani ,cu multe firfizoane,dar aceasta reteta simpla le-a placut si lor "este de la mama")
Minunata!
Am folosit faina si nu amidon. a iesit o nebunie. cu foi cumparate aici in america. merci de reteta.
Am facut primul meu cremsnit bazandu-ma pe aceasta reteta si pot sa va spun ca mi-a reusit excelent! Este primul meu desert facut de mine.
E o stupiditate de crema. Din pacate nu se ingroasa, ramane o spuma care nu devine crema. Nici gand sa arate ca in poza de mai sus.
SUPER
Buuuuuun!
Supe bun
E super reteta
Supeeeeeeeeer !!!