Cremes la care se poate face si foile si crema cu ingrediente Bio. Varianta data contine extrem de putin zahar - deci e o prajitura nedulce. Daca doriti puteti adauga miere la foi si sa inlocuiti zaharul cu miere in budinca.
Se fac foile amestecand galbenusurile cu smantana si cu faina cat cuprinde. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini.
Se intinde o foaie de aluat cat de mare posibil. Se intind pe ea 4 linguri ulei si apoi se presara faina. Se impacheteaza aluatul tip branzoiaca astfel ca tot uleiul cu faina sa fie acoperit si apoi se impacheteaza in doua inca o data (unii fac rulou) si se lasa la frigider 15-20 minute.
Se scoate aluatul de la frigider si se intinde iar cu sucitorul. Se taie in doua si se intind doua foi care se coc pe dosul tavii la cuptor (aprox 10 min la 180 grade)
Crema: Se fierbe laptele asa cum scrie pe plicul de budinca doar ca se adauga pastaia curata de seminte cu tot cu seminte. Separat se amesteca o parte din laptele rece cu praful de budinca + 4 linguri faina si 4 linguri zahar brun.
Cand fierbe laptele se ia oala deoparte si amesteca cu compozitia de budinca. Se pune iar pe foc si se amesteca pana se ingroasa.Cand e gata se scot pastaile de vanilie din budinca, se amesteca albusurile batute spuma in crema fierbinte.
Se ansambleaza cremesul: o foaie dedesupt, crema turnata fierbinte peste, apoi cealalta foaie si se acopera: cam intr-o zi se inmoaie foile.