Petitchef

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata este un desert extraordinar de bun.

Desert
6 porții
1 oră
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Aluat:

Pentru umplutura:

Pentru uns deasupra:

Preparare

  • Mai intai se face maiaua, deci drojdia se pune intr-un castronel cu 50 ml lapte si o lingurita de zahar, si se lasa langa o sursa de caldura pana cand creste.
    Faina se pune intr-un castron mare, se toarna drojdia, zaharul,praful de sare, untul taiat cubulete, laptele, ouale si esentele .
  • Se framanta toate cca 20 minute, daca aveti masina de facut paine, este foarte bine ca face ea toata munca , dupa care se lasa la dospit 1 ora intr-un loc cald, ferit de curent.
  • Dupa ce aluatul a dospit, se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina si se intinde cu sucitorul o foaie de cca 1 cm care se unge cu untul topit si se presara ciocolata taiata cubulete.
    Dupa ce intins ciocolata uniform pe toata suprafata, rulam foaia strans, pana se formeaza un rulou. Dupa ce format ruloul, il taiam in rondele de cca 2 cm.
  • In tava de tort, punem hartie de copt si aranjam in marginea tavii rondelele in cerc, petrecandu-se una cate una pana obtinem un cerc, si lasam la dospit pentru inca 1 ora.
  • Amestecam un galbenus cu lapte, si ungem coronita cu o pensula. Deasupra presaram zahar si dam la cuptor la foc potrivit.


Poze

Coronita cu ciocolata
Coronita cu ciocolata - poza 2
Coronita cu ciocolata - poza 3
Coronita cu ciocolata - poza 4
Coronita cu ciocolata - poza 5
Coronita cu ciocolata - poza 6
Coronita cu ciocolata - poza 7
Coronita cu ciocolata - poza 8
Coronita cu ciocolata - poza 9
Coronita cu ciocolata - poza 10
Coronita cu ciocolata - poza 11
Coronita cu ciocolata - poza 12
Coronita cu ciocolata - poza 13
Coronita cu ciocolata - poza 14

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează