Cum sa faceti ganache de ciocolata?
Faceti un ganache de ciocolata intr-un mod simplu si rapid si innobilati deserturile! Doar 2 ingrediente sunt necesare pentru a realiza aceasta versatila crema de ciocolata. El poate fi folosit atat la ornarea torturilor si a prajiturilor, cat si pentru a prepara o umplutura pentru diverse deserturi sau pentru a pregati trufe delicioase.
Ingrediente
Materiale
- cratita
Preparare
Incalziti smantana lichida intr-o cratita.
Cand fierbe, micsorati flacara si adaugati ciocolata taiata bucati. Se amesteca pana se topeste ciocolata.
Puteti sa adaugati si smantana lichida peste ciocolata topita si amestecati pana se omogenizeaza.
Observații
Variante : puteti face ganache din ciocolata cu lapte sau ciocolata alba
Timp la rece : Nu lasati ganache-ul prea mult timp in frigider; ciocolata se va intari si va fi prea greu de folosit. In acest caz, puteti introduce pentru cateva secunde in cuptorul cu microunde.
Ganache-ul este plin de cocoloase: inseamna ca s-a taiat. Acest lucru se poate intampla fie datorita calitatii ciocolatei, fie a tehnicii folosite. Daca vi se intampla acest lucru, topiti ciocolata pe o parte, si incalziti smantana in alta parte, apoi amestecati-le delicat.