Petitchef

Cornete

Desert
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

crema:

Preparare

  • Pentru a umple toate cornete vor fi necesare 2 portii de crema, am dat reteta injumatatita pentru ca trebuie preparate pe rand ca sa nu se intareasca crema. Intrun caston sa pun ouale se bat, apoi se adauga zaharul, uleiul apa, aminiacul stins in otet sau zeama de lamaie, esenta de vanile si se amesteca.
  • Se incorporeaza treptat faina astfel incat sa se otina o coca moale ce poate fi intinsa cu usurita. Aluatul se la sa se odihneasca 15min, apoi se intinde cate o foaie subtire de 3-4mm. Foaia trebuie sa fie mai mult lunga decat lata. Foaia se taie in fasii de 1 cm.
  • Fasii le se infasoara pe forma de cornet sub forma de spirala.Cornetele se pun in tava cu varful in sus si se coco la foc potrivit pana se rumenes un pic, cam 15-20min. Cand se scot din cuptor se lasa sa se raceasca un pic si apoi se scot cornetele, aseaza cu varful in jos si se pregatesc pentru a fi umplute.
  • Praful de budinca se amesteca cu zaharul intr-un castronel, apoi se acopera cu lapte rece. Restul de lapte se pune pe foc. Praful de budinca se amesteca incet fara sa faca cocoloase apoi se adauga peste laptele fierbinte de pe foc.
  • Se tine pe foc pana da primele semne de ingrosare apoi se ia de pe foc si se amesteca bine pana se mai incheaga, apoi se adauga margarina si se amesteca bine.
  • Crema se toarna imediat in cornete, trebuie sa fie ca o smantana groasa dar care curge. Dupa ce am umplut cornetele se dau la frigider cel mai bine peste noapte. In acest cornetele absorb umezeala din crema si se moaie iar crema devine mai densa si nu mai curge. Inainte de a le servi se pudreaza cu zahar pudra.

Rețete inrudite

YouTube

Tort cifra


Poze

Cornete
Cornete - poza 2

Întrebări:




Comentarii (11):

22/12/2013

Foarte buna reteta

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Perfecte

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
28/03/2013

Foarte bune

(0) (0) Abuz
04/03/2013

Buneeeemmm

(0) (0) Abuz
26/01/2013

Nu e nevoe de comentariu

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Au esit foarte bune

(0) (0) Abuz
30/12/2012

E cea mai buna reteta

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Abia astept momentul degustarii!!!!!

(0) (0) Abuz
11/08/2012

O bunatate

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Mini rulouri pantera roz
Mini rulouri pantera roz
9 porții
1 h 42 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Spirale cu crema de vanilie
Spirale cu crema de vanilie
12 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cupcakes monstruoase pentru halloween
Cupcakes monstruoase pentru halloween
12 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează