Pentru a umple toate cornete vor fi necesare 2 portii de crema, am dat reteta injumatatita pentru ca trebuie preparate pe rand ca sa nu se intareasca crema. Intrun caston sa pun ouale se bat, apoi se adauga zaharul, uleiul apa, aminiacul stins in otet sau zeama de lamaie, esenta de vanile si se amesteca.
Se incorporeaza treptat faina astfel incat sa se otina o coca moale ce poate fi intinsa cu usurita. Aluatul se la sa se odihneasca 15min, apoi se intinde cate o foaie subtire de 3-4mm. Foaia trebuie sa fie mai mult lunga decat lata. Foaia se taie in fasii de 1 cm.
Fasii le se infasoara pe forma de cornet sub forma de spirala.Cornetele se pun in tava cu varful in sus si se coco la foc potrivit pana se rumenes un pic, cam 15-20min. Cand se scot din cuptor se lasa sa se raceasca un pic si apoi se scot cornetele, aseaza cu varful in jos si se pregatesc pentru a fi umplute.
Praful de budinca se amesteca cu zaharul intr-un castronel, apoi se acopera cu lapte rece. Restul de lapte se pune pe foc. Praful de budinca se amesteca incet fara sa faca cocoloase apoi se adauga peste laptele fierbinte de pe foc.
Se tine pe foc pana da primele semne de ingrosare apoi se ia de pe foc si se amesteca bine pana se mai incheaga, apoi se adauga margarina si se amesteca bine.
Crema se toarna imediat in cornete, trebuie sa fie ca o smantana groasa dar care curge. Dupa ce am umplut cornetele se dau la frigider cel mai bine peste noapte. In acest cornetele absorb umezeala din crema si se moaie iar crema devine mai densa si nu mai curge. Inainte de a le servi se pudreaza cu zahar pudra.
Comentarii (11):
Foarte buna reteta
Perfecte
Excelent
Foarte bune
Buneeeemmm
Nu e nevoe de comentariu
Au esit foarte bune
E cea mai buna reteta
Abia astept momentul degustarii!!!!!
O bunatate