S-a impamantenit si la noi aceasta denumire glamuroasa, cand am putea sa ii spunem bine-merci, pe limba noastra prajitura cu branza si mure :) . O aveam in plan de ceva vreme dar imi lipsea forma cu margini detasabile fara de care m-am incapatanat sa nu o fac desi cred ca la nevoie, se poate folosi si o forma de tort obisnuita, tapetata cu hartie de copt, pentru putea scoate usor prajitura.
Pentru blat, e bine sa tii seama de gramajul pe care ti l-am dat deja. Eu am avut insa, doua pachete de biscuiti digestivi destul de mari si am vrut sa ii termin, astfel ca blatul mi-a iesit mai gros. Biscuitii se sfarama fie in robotul de bucatarie, fie ii pui intr-o punga pe care incerci sa o videzi cat mai bine si apoi treci cu sucitorul peste punga pana se piseaza bine biscuitii.
Untul il topesti la bain-marie si il adaugi peste biscuitii sfaramati si amestecati cu zahar. Se amesteca totul si se pune intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul 22-23 cm). Cu ajutorul unui pahar sau a unei linguri mai mari se preseaza foarte bine biscuitii pe fundul formei, pana se aplatizeaza si devine un blat uniform. Il pui la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 10 min, apoi il scoti si pregatesti umplutura.
Ca sa fie cat mai dietetica, am folosit pentru umplutura doua pachete de branza de vaci Mili Light (ambalaj bleu) si un pachet Mili branza de vaci grasa (ambalaj albastru inchis). Bati intr-un castron incapator branza de vaci, vanilia, zaharul. Ouale batute usor se adauga si ele si se amesteca totul cu mixerul la o viteza medie. Se toarna peste blat, se orneaza cu mure si se pune la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 40 de minute. In mijloc trebuie sa nu mai tremure branza iar pe margini sa nu apuce sa se ingalbeneasca.Se lasa sa se raceasca si se baga la frigider pentru cateva ore inainte de a o servi.
In toata lumea se numeste Cheesecake cu fructe(mure, zmeura, afine, visine, caise, struguri stafida), anumite preparate nu trebuie traduse mot a mot, doar n-o sa-i spui branza chec cu mure, prajitura e la general, checul e o anumita prajitura.Nu e deloc usoara, cand de blat te ocupi, zobesti biscuitii, operatie murdaroasa, aia sar peste tot din punga de plastic, nu pui robotul pt toate fleacurile, il mai speli si pe ala la sfarsit, branza se amesteca cu oua si zahar cu mare grija,(se poate taia)....cu totul de cand te apuci pana lasi totul curat e doua ore! Dificultatea e MEDIE, ca doar nu e clatita sa o faci in 10 minute!
Comentarii (23):
E gustoasa si usor de facut...
Super...yummy. yummy...
Ok!
Grozava
In toata lumea se numeste Cheesecake cu fructe(mure, zmeura, afine, visine, caise, struguri stafida), anumite preparate nu trebuie traduse mot a mot, doar n-o sa-i spui branza chec cu mure, prajitura e la general, checul e o anumita prajitura.Nu e deloc usoara, cand de blat te ocupi, zobesti biscuitii, operatie murdaroasa, aia sar peste tot din punga de plastic, nu pui robotul pt toate fleacurile, il mai speli si pe ala la sfarsit, branza se amesteca cu oua si zahar cu mare grija,(se poate taia)....cu totul de cand te apuci pana lasi totul curat e doua ore! Dificultatea e MEDIE, ca doar nu e clatita sa o faci in 10 minute!
Rapidă, dietetică
Foarte buna ,mai ales cu fructe deasupra ,
Super bun!
EXCELENTA !
Multumesc pentru reteta.
Ce inseamna ,, biscuiti digestivi "?