Știți dependența noastră pentru cheesecake-uri de tot felul, nu? :-) Ei bine, astăzi abordăm o versiune super ușor de făcut a acestui desert din New York, fără aluat! Și da, nu va trebui decât să coaceți amestecul de cheesecake, care va forma în sine o crustă, ușoară aurie în jurul prăjiturii. Vă garantăm că nu veți rezista!
Bateți crema de brânză (la temperatura camerei) cu zahărul, cu ajutorul unui mixer electric. Puteți folosi și un tel.
Adăugați ouăle, vanilia, sucul de lămâie și amestecați din nou bine.
La final, încorporam faina pentru a obține un aluat omogen.
Turnați aluatul într-o tavă cu arc, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 40 de minute. Înfigeți o scobitoare pentru a verifica gătirea și prelungiți puțin gătirea, dacă este necesar.
Scoateți cheesecake-ul din cuptor și lăsați-l să se răcească aproximativ 4 ore, mai întâi la temperatura camerei, apoi la frigider, înainte de a desface din formă.
Cum să păstrați cheesecake fără aluat? Păstrați-l la frigider într-un recipient ermetic sau învelit în folie de plastic timp de până la 5 zile.
Putem congela cheesecake-ul fără aluat? Puteți congela acest cheesecake fără griji.
Ce arome ar trebui să adaug la cheesecake-ul fără aluat? Puteți adăuga aroma la alegere: extract de vanilie, floare de portocal, aromă de cafea... Orice este posibil!
Ce topping să adăugăm la cheesecake fără aluat? Puteți adăuga chipsuri de ciocolată sau chiar fructe proaspete precum zmeura, de exemplu.
Putem face acest cheesecake fără gluten? Da, se poate, trebuie doar să înlocuiți făina cu amidon de porumb.
Care este cel mai bun topping pentru un cheesecake fără aluat? Nu ezitați să adăugați fructe roșii sau un coulis de fructe exotice deasupra sau caramel, de exemplu.