Mai inati pregatim o forma de tort cu peretii detasabili, ungand-o cu putin ulei . Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie , sau chiar cu ajutorul unui sucitor din lemn; apoi, peste acestia turnam esenta, untul topit si zaharul si amestecam bine , bine, pana la omogenizare!3.Amestecul de biscuiti il vom pune in forma de tort , si, cu ajutorul unei linguri nivelam , apoi dam totul la frigider cam jumatate de ora.
In acest interval de timp, cat blatul va sta la rece sa se inatreasca, vom pregati crema de branza; amestecam branza cu zaharul , apoi punem si frisca batuta bine, incorporam visinele si ,la final, gelatina topita si racita .
Pentru gelatina, este nevoie ca aceasta initial sa fie pusa in cca 100 ml apa rece , pana se solidifica, iar apoi, se va topi la bain- marie , in cei 50 ml lapte.6. La gelatina trebuie avut grija ca aceasta sa se inmoaie, dar nu cumva sa se opareasca, pentru ca, isi va pierde proprietatile.
Crema aceasta de branza se va turna peste blatul de biscuiti, iar apoi se da totul la rece pentru inca 2 ore. In acest timp, punem la fiert visinele cu zahar , pana obtinem un sos de fructe nu foarte lichid; cand se raceste, sosul de visne se toarna peste prajitura, iar ca efectul sa fie unul spectaculos, am ales sa impodobesc cheesecake-ul meu cu un plic de tort jelee rosu.
Se recomanda ca prajitura sa stea la rece , astfel incat sa se inchege bine ingredientele . Eu nu prea a avut rabdare, ceea ce se observa si in poze .