Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit (180°C).Faina de soia si praful de copt se cern impreuna.Jumatate din cantitatea de lapte de soia se pune pe foc impreuna cu zaharul si se tine, amestecand, pana ce acesta se dizolva complet. Se ia de pe foc.
Tofu se pune in blender cu restul de lapte de soia si se mixeaza cateva secunde, se adauga si shorteningul si se mixeaza. Totul se toarna peste laptele de soia cu zahar.
Compozitia lichida se toarna in 2~3 reprize peste amestecul uscat (faina de soia + praf de copt) si se amesteca pana se omogenizeaza - rezulta o compozitie putin mai groasuta decat cea de chec. Compozitia se pune cu lingura in 2 forme de chec (unse cu ulei si pudrate cu faina), pastrand 2~3 linguri.
La acestea de adauga cacao si se amesteca - compozitia cu cacao rezultata se imparte in doua si se pune deasupra fiecarui chec, apoi cu un chopstick :) sau cu o coada se lingura se amesteca usor si circular, de jos in sus, pentru a "marmora" compozitia din forma.
Checurile se dau la cuptor si se coc 30~45 de min. sau pana ce o scobitoare infipta in centru iese curata. Cand sunt gata se rastoarna din forme pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine, apoi se poate felia.
Daca vrei sa mananci tot checul o data, intradevar este cam multa soia :D
Despre chinezi nu stiu, dar japonezii consuma soia zilnic; si nu ma refer doar la tofu sau lapte de soia... sunt foarte multe preparate din soia in Japonia...
09/04/2015
Separe ca faina de soia nu creste fara f.mult praf de copt
Daca vrei sa mananci tot checul o data, intradevar este cam multa soia :D
Despre chinezi nu stiu, dar japonezii consuma soia zilnic; si nu ma refer doar la tofu sau lapte de soia... sunt foarte multe preparate din soia in Japonia...