Cataif cu frisca

Ingrediente
8
Aluat:
Sirop:
Pentru ornat:
Preparare
Preparare20 min
Gătire15 min
- Se framanta un aluat din faina, oua, apa calda si sare. Aluatul trebuie sa fie tare. Se lasa la rece pentru 30 minute.
- Acesta se da pe razatoarea mica. Taiteii se vor insira pe o masa si se vor lasa sa se usuce. Pentru un rezultat rapid se poate folosi si fideaua din comert.
- Cand sunt uscati bine se vor pune intr-o tava unsa cu unt. Se pune unt si deasupra taiat in bucatele mici. (~ 50 gr) Se da la cuptor la foc potrivit (180 grade C) pentru 15 minute. In acest timp facem siropul: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa dea cateva clocote.
- Se da deoparte , se adauga esenta de rom si zaharul vanilat. Se toarna fierbinte peste taiteii rumeniti si se mai da la cuptor inca 20min.
- Dupa ce se raceste intindem frisca batuta cu zahar dupa gust. Se lasa la rece cel putin 3 ore. Servim cu nuca pisata deasupra.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!