Cataif cu frisca

Cataif cu frisca
Desert
8 porții
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

8

Aluat:

Sirop:

Pentru ornat:

Preparare

Preparare20 min
Gătire15 min
  • Se framanta un aluat din faina, oua, apa calda si sare. Aluatul trebuie sa fie tare. Se lasa la rece pentru 30 minute.
  • Acesta se da pe razatoarea mica. Taiteii se vor insira pe o masa si se vor lasa sa se usuce. Pentru un rezultat rapid se poate folosi si fideaua din comert.
  • Cand sunt uscati bine se vor pune intr-o tava unsa cu unt. Se pune unt si deasupra taiat in bucatele mici. (~ 50 gr) Se da la cuptor la foc potrivit (180 grade C) pentru 15 minute. In acest timp facem siropul: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa dea cateva clocote.
  • Se da deoparte , se adauga esenta de rom si zaharul vanilat. Se toarna fierbinte peste taiteii rumeniti si se mai da la cuptor inca 20min.
  • Dupa ce se raceste intindem frisca batuta cu zahar dupa gust. Se lasa la rece cel putin 3 ore. Servim cu nuca pisata deasupra.
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: